Kalapács alatt a besokallt brit egész élete

InfoRádió / MTI
2008. március 18. 08:05
Egy Ausztráliában letelepedett brit férfinak válása után annyira elege lett új életéből, hogy az egészet, mindenestül, feltette az eBay internetes árverésére.

Ian Usher nemcsak összes ingóságát, hanem baráti körét, sőt, a munkáját is árverésre bocsátja, és a júniusi hétnapos aukció után mintegy 230 ezer fontos (76 millió forint) bevételre számít - tudta meg a Daily Telegraph című brit napilap.

A férfi hat éve vándorolt ki Scarboroughból, és két éve kapta meg az ausztrál állampolgárságot. Feleségétől, Laurától ötévi házasság után vált el tavaly.

A boldogtalan ember belátta, hogy valójában nincs oka az elkeseredésre: mint lefestette, az élete fantasztikus új hazájában, és sokan vannak, akik sokkal rosszabb helyzetben vannak nála.

"Ez csupán egy módja annak, hogyan próbálom meg kezelni, ami velem történt" - magyarázta Ian Usher, akinek az az álma, hogy az árverés után a zakójában az útlevelével és élete árával felszállhasson az első repülőgépre, amely elviszi őt a világ bármely más tájára.

Az árverési tételek között szerepel a férfi Perth közelében fekvő, háromszobás lakása, annak berendezése, a kocsija, a motorja és minden sportfelszerelése, valamint barátai elérhetősége, és egy véglegesítéssel kínált kéthetes, próbaidős állás a szőnyegboltban, ahol a kenyerét kereste.