"Ha a bizonyítékok nyilvánosságra kerülnek, mindenki el lesz borzadva"

Infostart
2008. március 17. 10:15
Újabb hátborzongató részletek derültek ki arról a nagy-britanniai nevelőotthonról, ahol évtizedeken át bántalmazhattak gyermekeket. A Jersey szigetén működő intézetből a gyerekeket gazdag pedofiloknak a jachtjukra kölcsönözték ki egy-egy napra.

Szexrabszolgaként gazdag pedofil üzletembereknek kölcsönözték ki annak a nagy-britanniai nevelőintézetnek a lakóit, amelyről kiderült, hogy ott évtizedeken át bántalmazhattak gyermekeket.

A gyerekeket jachtokra szállították, és azt mondták nekik, hogy ez is a kezelés része. A valóságban azonban bántalmazták a kiskorúakat, és fajtalankodtak velük a vagyonos üzletemberek a luxushajókon - állítja egy brit lap.

Egy, a nyomozáshoz közeli forrás szerint a gyerekekkel ilyenkor egy napig azt tehettek a pedofilok, amit csak akartak.

"Többen is beszámoltak a jachtokon történtekről. Ez a szál a nyomozás egyik fontos részét képezi, és ha a bizonyítékok nyilvánosságra kerülnek, mindenki el lesz borzadva" - fogalmazott a lap forrása.

A munkásoknak kellett elégetniük a csontokat

A News of the World című lap munkatársai azt is megtudták, hogy a Jersey szigetén lévő nevelőotthon felújítását végző munkásokat arra utasították, égessenek el mindent emberi csontot, amelyre rábukkannak.

Közben újabb vérnyomokat találtak az épület alagsorában lévő, már befalazott zárkákban. A mintákat laboratóriumokban vizsgálják, hogy meg lehessen állapítani a származásukat.

Jersey szigetén külön parlament és kormány működik, amely le akarta állítani az ügyben nyomozó rendőrt, Lenny Harpert, arra hivatkozva, hogy túl sok részletet megoszt a sajtóval, ám a rendőrkapitány ehhez nem járult hozzá.

A Haute de la Garenne, amikor 1850-ben megnyitották, még kizárólag fiúkat fogadott, a XX. század elejétől azonban már lányokat is gondoztak ott.

A gyermekbántalmazásra utaló bizonyítékokat találhatták meg február végén azok a rendőrök, akik kutyákkal és radarberendezések segítségével kutatták át az épületet és környékét.

A gyermekotthonban történteket tavaly novemberben kezdte vizsgálni a hatóság, akkor az ezzel kapcsolatos felhívás közzététele után több mint 140 ember vállalkozott arra, hogy elmesélje, mi történt vele, amíg ott lakott. Az ügynek eddig több mint negyven gyanúsítottja van.