A séf, aki ételfóbiában szenved

Infostart
2008. március 15. 08:00
Andrew Forster tehetséges séf. Azzal keresi a kenyerét, hogy különleges ételeket készít egy étterem konyháján. Kínálatában szerepelnek ínyenc édességek, csirke mangósalátával, vagy sajátt kézzel gyúrt tészta és pizza is.

Az ügyes szakács egész nap finomságokat lát, de még sosem kóstolta meg saját munkájának eredményét, ugyanis ételfóbiában szenved.

A férfi 25 éve igen szegényes étrenden, kekszen és teán él. A 27 éves szakács étrendje 18 hónapos kora óta napi két csomag keksz, nagy ritkán megeszik egy csomag csipszet is.

Voltak, akik még kisgyermekkorában azt tanácsolták az édesanyjának, hogy éheztesse a gyermekét, a kis Andrew azonban semmi mást nem fogyasztott, csak kekszet. A férfi minden más élelmiszertől rosszul lesz.

Fóbiája azonban kevés volt ahhoz, hogy eltántorítsa vágyától, hogy szakács legyen. Egy angol kisváros olasz éttermében vállalt munkát, ahol napi nyolc órát tölt a különböző ételek között. A férfi az illatok alapján tájékozódik az éltelek között, azaz pusztán az orrával próbálja eldönteni, milyen finom lett a főztje.