eur:
395.61
usd:
366.63
bux:
65620.68
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Enyhítették az erőszakoló példás büntetését

Késsel fenyegetett és megerőszakolt három nőt az az ausztrál színész, akit a bíróság határozatlan idejű börtönbüntetésre ítélt. A döntést azonban most részben megsemmisítették, hiszen a férfi a rács mögött nem vehet részt a rehabilitációs kezelésen.

A dél-ausztráliai legfelsőbb bíróság tavaly júniusban ítélte határozatlan idejű börtönbüntetésre Benjamin William Ainsworth-t. Az ügyben ítélkező bírónő szerint a 31 éves férfi veszélyt jelent a társadalomra, ezért nem döntött szabadulása pontos dátumáról.

Ainsworth, akinek rövid szerepe volt a McLeod lányai című ausztrál tévésorozatban, 200 júliusa és 2003 októbere között három nőt erőszakolt meg, és késsel fenyegette őket.

A férfi nemrég fellebbezett a határozat ellen, sikerrel: most már tudja, mikor fog szabadulni. Az új eljárásban elnöklő bíró szerint kollégája tavaly nem volt tekintettel arra, hogy az Ainsworth-höz hasonló szexuális bűnözők csak nem sokkal büntetésük lejárta előtt vehetnek részt a rehabilitációs kezelésen, ám, mivel a férfit határozatlan időre ítélték el, neki nem adatott meg a gyógyulás lehetősége.

Richards bíró szerint egyáltalán nem korrekt, hogy, míg a férfit azért ítélték el, mert nem kontrollálta szexuális vágyát, nem vehet részt egy olyan kezelésen, amely segíthetne neki ebben.

A bíró szerint kollégája egyébként sem indokolta meg kellőképpen a határozatlan idejű börtönbüntetésről szóló ítéletet.

Benjamin William Ainsworth-t az amerikai hatóságok fogták el 2004 decemberében: a férfi az Egyesült Államokban igyekezett kibontakoztatni színészi képességeit.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×