Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Chuck Norris, a \"tömegpusztító fegyver\" - és ez nem vicc!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kultuszfigurának számít az Irakban szolgáló amerikai katonák körében (is) Chuck Norris hollywoodi akciófilmsztár, aki az iraki biztonsági erők körében is rendkívül népszerű.

Chuck Norris akkora népszerűségnek örvend a fegyveres testületekben, hogy rajongói nemcsak Irak-szerte, de még Kuvaitban is telefirkálják a róla szóló aranyköpésekkel a mosdók falát.

Legendája pedig már internetes jelenséggé vált: a Norris-"tényeknek" külön honlap készült, amely olyan szállóigévé vált mondásokat tartalmaz, mint: "Irakban nincsenek tömegpusztító fegyverek, mert Chuck Norris Oklahomában él" vagy "Superman Chuck Norris pizsamáját hordja" vagy "Nincs evolúció. Csak olyan teremtmények listája, amelyeket Chuck Norris életben hagyott".

A színész számos alkalommal ellátogatott az Irakban szolgáló amerikai katonákhoz, és tavaly tiszteletbeli tengerészgyalogossá nevezték ki. A Fallúdzsában szolgáló amerikai katonák szerint az akcióhősből azért vált legendás figura, mert amellett, hogy támogatja őket, legyőzhetetlen, szuperférfias fellépése példaképpé tette.

"A tréfák csak öregbítik a legendáját. Cseppet sem sértőek rá nézve" - nyilatkozta a fallúdzsaiak egyik őrmestere. "Chuck Norris a legnehezebb háborús időkben is ellátogatott Irakba, amikor a többi híresség lapított. Közülünk való" - ismerte el a kungfufilmekkel elhíresült sztár érdemeit egy bagdadi katonai illetékes.

Az élő legenda hatása alól az iraki biztonsági erők sem tudták kivonni magukat. Az egyik rendőrségi kiképzőtisztre becenévként rá is ragadt az amerikai színész neve.

Igaz, hogy korábban fogalma sem volt róla, kit tiszteljen benne, ám amikor megmutatták neki egy videóját, már büszkén osztozott a "nagy harcos" imázsán: "Megmenti a várost, megvédi az asszonyokat és a gyerekeket és leszámol a bűnnel, akárhol kövessék is el. Nekünk is olyanoknak kéne lennünk, mint Chuck Norris" - lelkendezett az iraki tiszt.