eur:
393.98
usd:
364.87
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Chuck Norris, a "tömegpusztító fegyver" - és ez nem vicc!

Kultuszfigurának számít az Irakban szolgáló amerikai katonák körében (is) Chuck Norris hollywoodi akciófilmsztár, aki az iraki biztonsági erők körében is rendkívül népszerű.

Chuck Norris akkora népszerűségnek örvend a fegyveres testületekben, hogy rajongói nemcsak Irak-szerte, de még Kuvaitban is telefirkálják a róla szóló aranyköpésekkel a mosdók falát.

Legendája pedig már internetes jelenséggé vált: a Norris-"tényeknek" külön honlap készült, amely olyan szállóigévé vált mondásokat tartalmaz, mint: "Irakban nincsenek tömegpusztító fegyverek, mert Chuck Norris Oklahomában él" vagy "Superman Chuck Norris pizsamáját hordja" vagy "Nincs evolúció. Csak olyan teremtmények listája, amelyeket Chuck Norris életben hagyott".

A színész számos alkalommal ellátogatott az Irakban szolgáló amerikai katonákhoz, és tavaly tiszteletbeli tengerészgyalogossá nevezték ki. A Fallúdzsában szolgáló amerikai katonák szerint az akcióhősből azért vált legendás figura, mert amellett, hogy támogatja őket, legyőzhetetlen, szuperférfias fellépése példaképpé tette.

"A tréfák csak öregbítik a legendáját. Cseppet sem sértőek rá nézve" - nyilatkozta a fallúdzsaiak egyik őrmestere. "Chuck Norris a legnehezebb háborús időkben is ellátogatott Irakba, amikor a többi híresség lapított. Közülünk való" - ismerte el a kungfufilmekkel elhíresült sztár érdemeit egy bagdadi katonai illetékes.

Az élő legenda hatása alól az iraki biztonsági erők sem tudták kivonni magukat. Az egyik rendőrségi kiképzőtisztre becenévként rá is ragadt az amerikai színész neve.

Igaz, hogy korábban fogalma sem volt róla, kit tiszteljen benne, ám amikor megmutatták neki egy videóját, már büszkén osztozott a "nagy harcos" imázsán: "Megmenti a várost, megvédi az asszonyokat és a gyerekeket és leszámol a bűnnel, akárhol kövessék is el. Nekünk is olyanoknak kéne lennünk, mint Chuck Norris" - lelkendezett az iraki tiszt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×