A szex szabad - a kutyákat kitiltották

Infostart
2008. március 11. 06:50
Felháborította az amszterdami kutyatulajdonosokat a városi önkormányzat döntése, amellyel lehetővé tették a nyilvános szexet az egyik közkedvelt parkban.

A Vondelpark évente tízmillió látogatót vonz Amszterdamban. Ezentúl nem csupán sétálni, pihenni és olvasgatni lesz szabad - hanem szeretkezni is a hetero- és homoszexuális pároknak - így döntött a városi tanács.

Az önkormányzat ugyanakkor a korábbinál szigorúbban lép fel a kutyatulajdonosok ellen, akik póráz nélkül sétáltatják a kedvencüket a parkban - ez vágta ki a gazdáknál a biztosítékot.

"Mióta a park megnyitott, mindig szabadon futkározhattak benne a kutyák. Nevetséges, hogy mostantól minket megbüntetnek, ha elengedjük a kutyát - szeretkezni viszont mindenütt lehet" - dohogott az egyik tulajdonos.

Az önkormányzat szóvivője azonban védelmébe vette a döntést. "Ha a kutyák szabadon vannak, mindenhova odavizelnek, és ezzel sok kellemetlenséget okoznak a többi látogatónak" - hangsúlyozta Paul Van Grieken, aki azt is megmagyarázta, miért szabad szeptembertől a szerelem a parkban.

"Ez egyáltalán nem zavarja a többi látogatót, viszont egy csomó embernek sok kellemes percet szerez. És azért lesznek szabályok: mindenkinek el kell maga után tüntetni a szemetét, és tilos a közösülés a játszóterek mellett. Szeretkezni kizárólag este és éjszaka lehet."