Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Újgazdag őrület: szájrúzs 16 millió forintért

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az orosz előkelő társaság hölgyei állítólag újabban már megnézik, mire költik korlátlan mennyiségben rendelkezésre álló pénzüket, s vágyaik titkos tárgyaiért már nem hajlandók bármennyit kifizetni.

Régebben az orosz újgazdagok ellentétben a nyugat-európai felső tízezerrel nyíltan mutogatták gazdagságukat. A Komszomolszkaja Pravda című lap szerint azonban mostanra már a gazdagok többsége is felismerte, hogy az orosz fővárosban az árak csillagászatiak, és messze meghaladják ugyanazon holmik nyugat-európai árát.

Legtöbben egyszerűen elugranak vásárolni Londonba, vagy Párizsba. A minap azonban Filip Kirkorov, a sokszoros milliomos könnyűzenei sztár állt be az úgynevezett komposok sorába, akik a külföldön vásárolt holmit hazaérkezve eladják, majd újra útnak indulnak.

Ugyanis amíg Moszkvában 1000 dollárba kerül egy iPhone, addig ugyanaz az Egyesült Államokban feleannyiért kapható... Igaz, Filip Kirkorov nem keresett üzleti céllal vásárolt, de barátainak hozott többet is.

Kszenyija Szobcsak, az ismert társasági hölgy büszke arra, hogy a nagyon divatos Birkin retikülre nem várt két évet, és nem adott érte 20 ezer eurót, hanem "mindössze ezer dollárért" vett valami hasonlót Amerikában.

Akit azonban a spórolási divat még nem fertőzött meg, az bízvást fordulhat a Guerlain képviselőihez, akik 62 ezer eurós (16,5 millió forintos) rúzst kínálnak.

A szájon nemigen látszik az eltérés a hétköznapi Guerlain-rúzshoz képest, ami nem csoda, mert nincs is: a lényeg a tok, amely 18 karátos aranyból készül és sűrűn ki van rakva briliánsokkal, rubinokkal és smaragdokkal...