eur:
393.5
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Ha a gazdi elhízott, a kutyája is az lesz

Nagy-Britanniában több mint kétmillió túlsúlyos vagy elhízott kutyát tartanak számon az állatorvosok, akik már figyelmeztetőkampányt is szerveznek a tulajdonosok számára.

A szigetországban minden harmadik kutya elhízott, az állatorvosok majdnem 10 százalékkal több elhízott ebet tartanak számon, mint egy éve. Közöttük sok olyan van, amelyik szívproblémákkal, légzési zavarokkal vagy cukorbajjal küzd.

Az állatorvosok mindezért a gazdákat okolják, akik nem sétáltatják eleget a jószágokat. A gazdik és az ebek életmódja és egészségi állapota között összefüggés van - mondják -, ezt azonban egyelőre még egyetlen felmérés sem bizonyította.

Ezt az elméletet támasztja alá azonban az a térkép is, amely megmutatja, hol van a legtöbb kövér kutya az országban. Eszerint a legtöbb elhízott állat azokon a területeken van, ahol az emberek között is sok a túlsúlyos.

A felmérésükből kiderült, hogy a legtöbb kövér eb Anglia észak-nyugati részén él, míg a legkevesebb Londonban.

Az állatorvosok hangsúlyozzák: hibás az a hozzáállás, hogy a figyelmet igénylő kutyáknak elegendő egy-két falatkát adni, ezzel leszerelhetőek. Az orvosok szerint játszani vagy sétálni kell velük.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×