Megmérgezte az időseket az ápoló, mert gyűlölte őket

Infostart
2008. március 4. 08:56
Bűnösnek találták azt a brit ápolót, aki négy idős embert ölt meg a leedsi kórházban. A férfi azért gyilkolt, mert utálta az öregeket.

Colin Norrist azzal vádolták, hogy 2002-ben halálos mennyiségű inzulint adott be négy idős nőnek. A 32 éves skót ápoló szörnyű tettére azt követően derült fény, hogy az egyik elhunyt, Ethel Hall családja vizsgálatot kezdeményezett, mert gyanúsnak tartották, hogy a 86 éves nő egy csípőműtét után kómába esett, majd életét vesztette.

A vizsgálatok megállapították, hogy a nő vérében a normálisnál 12-szer nagyobb volt az inzulin.

A gyanú akkor terelődött az ápolóra, amikor nagyképűen pontosan megjósolta munkatársainak az egyik beteg halálának időpontját.

Kiderült, hogy Colin Norris adta be a halálos dózisú inzulint az asszonynak, és három másik, 80 évnél idősebb nőt is megölt még 2002-ben fél év leforgása alatt. A nyomozás megállapította, hogy az ápoló még három idős embert próbált megölni.

Az esküdtszék szinte egyhangúlag bűnösnek találta a férfit a gyilkosságok vádjában. Büntetésének mértékét kedden hirdetik ki, várhatóan hosszú éveket kell börtönben töltenie.