eur:
393.59
usd:
367.96
bux:
66389.46
2024. április 24. szerda György

A pirítóssütő fontosabb, mint a lakás?

A lakás- vagy házvásárlás az emberek életében általában a legfontosabb döntések egyike. Ennek ellenére egy brit kutatás szerint az emberek sokkal gondosabbak, amikor háztartási gépeket vásárolnak, mint amikor ingatlant.

Még egy pirítóssütőt is körültekintőbben vásárolnak az emberek, mint lakást. Miközben egy kutatás válaszadóinak 92 százaléka egy háztartási gép beszerzésekor utána néz annak, hogy hasonló gépet máshol mennyiért venne meg, addig az ingatlanok esetében a vásárlóknak mindössze 42 százalékáról mondható el, hogy gondos lenne.

Minden negyedik lakás- vagy házvásárló nem figyel arra, hogy az általa megvásárolandó ingatlan pontosan mennyit ér, 71 százalék pedig nem kérdezi meg, hogy korábban mennyiért árulták azt.

A vásárlók harminc százaléka pedig nem néz utána, hogy az általa kiszemelt környéken mennyibe kerülnek a lakások.

Utólag persze már gyakran okosak a vásárlók. A brit felmérés során felállítottak egy úgynevezett sajnálati listát is, azaz azoknak a körülményeknek a listáját, amelynek a figyelmen kívül hagyása miatt a legtöbbet bánkódnak a lakásvásárlók.

Az első helyen a parkolási lehetőség áll, a másodikon a szomszédság, a harmadikon a megközelíthetőség, a negyediken az ingatlan valódi értéke, az ötödiken pedig a szórakozási lehetőség.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×