A horoszkópot is be akarta vetni Hitler ellen a "magyar sarlatán"

Infostart
2008. március 4. 10:27
Egy magát magyar nemesi származásúnak valló férfi megpróbálta meggyőzni a brit titkosszolgálatot, hogy Adolf Hitler horoszkópjának megfejtésével kiszámíthatók lesznek a diktátor lépései - derült ki a szigetországi levéltárban őrzött iratokból.

Louis de Wohl azzal kereste meg a brit titkosszolgálat vezetőit, hogy el tudja készíteni a náci vezér horoszkópjának másolatát.

A férfi azzal érvelt, ha London ismerné, hogy mi van megírva Adolf Hitler csillagaiban, akkor kitalálhatná következő lépését, és tudná, hogyan lehet legyőzni.

A Ludwig von Wohlként is ismert férfi azt állította, hogy Adolf Hitler a támadások tervezésekor is hallgat svájci asztrológusára, Karl Ernest Krafftra, így horoszkópját megismerve bele lehetne látni kártyáiba. Mint mondta, ő képes előállítani a horoszkópot.

A titkosszolgálatnál többen egyszerű sarlatánnak tartották a férfit, ám ennek ellenére a második világháború kezdetén kapitánnyá nevezték ki és egyenruhát is kapott.

1940-ben azzal bízták meg Louis de Wohlt, hogy az Egyesült Államokban kampányoljon a háborúba való belépés mellett, ennek jegyében beszédeket tartott és interjúkat is adott.

A férfi ötletének voltak hívei, ám azt végül mégsem támogatta a hadsereg és a titkosszolgálat több vezetője.

Utólag a történészek dokumentumai azt igazolták, hogy a náci vezér egyáltalán nem szentelt figyelmet az asztrológiai előrejelzéseknek.

Egy brit katonai vezető azt állította, hogy Ludwig von Wohl egyik jóslata sem vált valóra.