Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Merényletet terveztek Mick Jagger ellen

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Merényletet tervelt ki a Rolling Stones frontembere, Mick Jagger ellen a Hells Angels nevű motoros szervezet majd negyven évvel ezelőtt. Az énekes házát csónakon megközelítő támadók azonban viharba kerültek, és a vízbe estek, Mick Jagger így megmenekült - adta hírül a BBC, az FBI aktáira hivatkozva.

A BBC egy egykori FBI-ügynököt szólaltatott meg a dokumentumfilm-sorozatában, aki beszámolt arról: a merénylők vízen keresztül akarták megközelíteni a sztár Long Island-i hétvégi házát.

A motoros banda egy korábbi koncert miatt haragudott meg az együttesre és annak frontemberére, amelyen a Hells Angelst kérték fel a helyszín biztosítására.

Az altamonti rendezvényen többször is összeütközésbe kerültek a rend őrei és a hallgatóság, egy fekete bőrű rajongó, Meredith Hunter pedig meghalt, ráadásul éppen a Pokol Angyalai egyik tagja ölte meg, a fiatalnál ugyanis fegyver volt.

A koncertet a zavargások miatt Jagger többször is megszakította, később pedig az együttes elhatározta: többet nem dolgozik együtt a Hells Angels-szel.

A társaság a hírek szerint ezért haragudott meg az énekesre, és tervelte ki a merényletet. Az azonban meghiúsult, a banda tagjainak csónakja ugyanis viharba került és felborult. A rajta ülők megmenekültek ugyan, de később már nem próbálkoztak meg a merénylettel.

{{video:http://youtube.com/v/UC1j3ugpjx0}}