Golyóálló mellényeket is árusított az ismert divattervező

InfoRádió / MTI
2008. március 3. 06:10
A mexikói rendőrség bezáratta a "golyóálló öltözékek Armanijaként" is ismert Miguel Caballero kolumbiai divattervező üzletét, mivel engedély nélkül árusítottak golyóálló mellényeket.

Miguel Caballero ruhadarabjai - közöttük sportos és alkalmi női kabátok - a golyóknak ugyan ellenállnak, védtelennek bizonyultak azonban a szigorú mexikói előírások sortüzével szemben, amellyel azt akarják megakadályozni, hogy bűnözők is szert tehessenek "védőöltözékekre".

A kormány szombaton jelentette be, hogy bezárják az előkelő mexikóvárosi elővárosban, Polancóban lévő üzletet.

A cég karcsúsított, ízléses és strapabíró sportruházatáról, bőrdzsekijeiről és ingeiről ismert. A cég mexikói leányvállalata golyóálló mellényeket is forgalmaz, de ehhez egy szövetségi törvény szerint a kormány engedélyére van szükség.

A bolt ajtaját lepecsételték, de a szövetségi közbiztonsági hivatal szerint még van megoldás, utólag is kérhetik a szükséges engedélyeket.

A mexikói rendőrség állandó harcban áll a kábítószer-kereskedő bandákkal, amelyeknek tagjai gyakran használnak páncélozott autót, golyóálló mellényt és hamis rendőri egyenruhát.