Szülése előtt fulladt meg a kórházi fürdőben a várandós nő

Infostart
2008. február 28. 10:26
Beperelte a nagy-britanniai egészségbiztosítóként működő Nemzeti Egészségügyi Szolgálatot az a férfi, akinek felesége tavaly szülése előtt belefulladt egy kórházi fürdőbe.

A várandós Lorraine Maddit az orvosok és a nővérek 45 percre magára hagyták, noha meglehetősen erőtlen és bágyadt volt. A nő fürdőt vett, majd rosszul lett, és az orvosok már eszméletlen állapotban találtak rá a fürdőben.

Az orvosok végül császármetszést hajtottak végre az eszméletlen nőn, így a gyermekét még meg tudták menteni - azonban a csecsemőt a 31 éves Lorraine Maddi sohasem láthatta, mert kilenc nappal később az intenzív osztályon elhunyt.

Férje, az indiai származású Phaninder Maddi kártérítést követel a worksopi kórháztól és az egészségbiztosítótól, ezért pert indított.

"A fiam, Jaydem sohasem ismerheti meg az anyját, és Lorraine sem élvezheti az anyaságot. Nem tudom, mit fogok mondani a fiamnak, ha felnő, és az anyjáról fog kérdezősködni" - mondta a tárgyaláson Phaninder Maddi.

A meghallgatáson a halottkém közölte, hogy a várandós nő az orvosok tanácsára vett egy forró fürdőt, hogy enyhítse a fájdalmait. Szülésze egy rövid időre elhagyta a kórházat, de arra kérte a nővéreket, hogy figyeljenek a nőre. Egyikük be is kopogott a fürdő ajtaján, de nem tett semmit, miután nem kapott választ

A kórház vezetése annyit közölt, hogy nincsen egyértelmű szabályozás arra, egyedül lehet-e hagyni a várandós nőket, de hozzátették: korábban is volt erre példa.