Egy 1970-es rejtélyes gyilkosságra derült fény

Infostart
2008. február 28. 06:40
Egy 1970-ben elkövetett és eddig megoldatlannak tartott gyilkosság elkövetését vallotta be levelében egy idős brit férfi, aki daganatos betegségben hunyt el.

A 77 éves korában február elején elhunyt Harvey Richardson lakásában kilencoldalas levelet találtak, amelyben részletesen leírja, hogyan ölte meg a 19 éves Lorraine Jacobot 1970 szeptemberében Liverpoolban.

A gyilkossági ügyet a rendőrség mindeddig nem tudta megoldani. Most bűnügyi szakértők és kézirat elemzők vizsgálják a daganatos betegségben elhunyt férfi írását, valamint a lakásában talált nyomokat és a DNS-t, hogy valahogy megerősítsék a levélben szereplő állításokat.

A levél pontos keletkezése nem ismert, ugyanis azon semmilyen dátum, vagy keltezés nem szerepel. A papír meglehetősen réginek tűnik.

A nyomozást vezető Ian Kemble arról számolt be, hogy egyelőre nem jöttek rá, a férfi miért vallotta be a gyilkosságot. Hozzátette: a levél nincs aláírva, így azt sem lehet teljes bizonyossággal megállapítani, hogy valóban Harvey Richardson vallotta be a közel negyven évvel ezelőtti gyilkosságot.

Az idős férfi lakásában két fegyvert is találtak, valamint egy olyan cikkre bukkantak, amely az 1970-es gyilkosságról szól. Emellett egy másik, szintén abban az évben elkövetett és megoldatlan gyilkosságról szóló újságcikket is találtak Harvey Richardsonnál.

Lorraine Jacob holttestét egy sikátorban találták meg 1970 szeptemberében.