Nekiment a rendőröknek a sztárénekes: "bűnözőként kezeltek"

Infostart
2008. február 21. 21:00
Nem csillapodnak a kedélyek a hétvégi botrány körül, amikor - hivatalosan egyelőre tisztázatlan körülmények között - a New Orleans-i rendőrség letartóztatta a Tank művésznéven ismert énekest. Utóbbi most azt állítja: semmi törvénytelent nem tett, a rendőrsök mégis bűnözőként kezelték.

Az eset még hétfő hajnalban történt, amikor a New Orleans-i rendőrség letartóztatta a Tank művésznéven közismert énekest, rendzavarással vádolva meg az R&B énekest.

A Durrel Babbs néven anyakönyvezett előadó vasárnap késő éjszaka éppen az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) hétvégi All-Star Gálája utáni fogadásra tartott.

Tank barátnőjével, Ira Dewitt-tal a partinak helyt adó House of Blues-ba szeretett volna bemenni, ám a rendőrség ezt egy korábbi, környékbéli lövöldözésre hivatkozva megakadályozta.

A nő szerint a rendőrök olyan durván bántak velük, hogy az énekes megkérdezte tőlük, miért viselkednek így, majd megpróbált elmenni a helyszínről. Ekkor azonban három rendőr állítólag egy elektromos sokkolóval megtámadta Durrel Babbs-t.

Barátnője után most az eset közvetlen érintettje, Tank is megszólalt. "Az egész eset legfrusztrálóbb része az, hogy tudom: semmi olyat nem tettem, amit a rendőrök fenyegetésként értelmezhettek volna, mégis bűnözőként kezeltek" - áll az énekes közleményében.

"Semmi félreérthető nem volt a viselkedésemben, egy hölgy is volt velem, a törvény mégis a saját kezébe vette az események irányítását és úgy döntött, veszélyezteti a saját és a velem lévők biztonságát. Pedig 2008 van, és New Orleans még mindig a Katrina hurrikán hatását nyögi. Élő szemtanú vagyok" - tette hozzá Tank.

A többi között rendzavarásért letartóztatott, majd később elengedett énekes ügyvédet fogadott, mivel jogi elégtételt kíván venni a vele szemben eljáró rendőrökön. Az ügyben jelenleg vizsgálat zajlik.