Öngyilkosságot fontolgatott a nemi erőszakkal vádolt sztárénekes

Infostart
2008. február 20. 05:40
Kis híján öngyilkosságot kísérelt meg Mick Hucknall a 90-es évek végén, amikor egyik titkárnője nemi erőszakkal vádolta meg. A Simply Red volt énekesét annyira megviselték az események és a rendőrségi vizsgálat, hogy egy ideig komolyan foglalkozott az öngyilkosság gondolatával.

Mély depresszióba zuhant az 1990-es évek végén a Simply Red énekese, miután egyik titkárnője nemi erőszakkal vádolta meg. Mick Hucknall saját bevallása szerint olyan rossz állapotba került, hogy komolyan fontolgatta: véget vet saját életének.

"Ez volt az egyetlen olyan időszak az életemben, amikor komolyan foglalkoztam az öngyilkosság gondolatával. Arra gondoltam, hogy képtelen vagyok kezelni a helyzetet, nem tudok kimenni a házból, vajon mit gondolnak az emberek" - emlékezett vissza az énekes.

A hamisan vádló névtelen maradhatott

"Ez volt életem mélypontja. Még ma is gusztustalannak tartom, hogy a média világszerte meghurcolta a nevem, annak ellenére, hogy teljesen ártatlan voltam, nem emeltek vádat ellenem, ráadásul aki megvádolt, névtelen maradhatott. Soha nem hittem volna" - beszélt még sok évvel a történtek után is felzaklatva Mick Hucknall, visszautalva arra a brit bírósági ítéletre, amely eltiltotta a sajtót a titkárnő nevének közlésétől.

A korábban nőfalóként elhíresült énekes ugyanakkor azt is elismerte, hogy pozitív hatásai is voltak az eseményeknek, hiszen azok arra késztették, hogy átgondolja: mi fontos igazán az életében.

"Lehet, hogy egyfajta perverz módon segített is mindez, hiszen ráébresztett arra, mit művelek. Emlékszem, arra gondoltam: 'Véget kell vetned az éjszakázásnak, őrültekkel találkozol, akik őrült helyzetekbe sodornak. Itt az ideje, hogy összeszedd magad!'" - mesélte akkori lelkiállapotáról a Simply Red énekese.

Sikeres harc az alkohol ellen

Mick Hucknall egyébként súlyos alkoholproblémákkal is küzdött, aminek meglehetősen sajátos módszerrel vetett véget. Az énekes ugyanis ahelyett, hogy elvonókúrára ment volna, inkább borászkodni kezdett.

"Az volt a gondolatmenetem, hogy kevesebbet iszom majd, ha jobb minőségű alkoholt fogyasztok. Így aztán rákaptam a finom borokra és valóban kevesebbet ittam ezt követően" - jelentette ki az Etna tövében egy XVIII. századi ingatlant megvásároló Mick Hucknall.