Rózsaszín nyakkendőben nem lehet luxusautót árulni?

Infostart
2008. február 19. 20:50
A bíróságon keresi igazát Nagy-Britanniában az a 26 éves meleg férfi, aki korábban egy autószalonban dolgozott eladóként, homofób munkatársai azonban kampányt indítottak ellene, elérve, hogy távozzon a munkahelyről.

Ben Hamilton - aki korábban egy BMW szalonban árulta a luxusautókat - a bíróságon elmondta: kollégái rendszeresen "kis buzinak" vagy "homokosnak" szólították.

Mint azt a meghallgatásán elmesélte, megtiltották neki, hogy rózsaszín ruhákban járjon, és azt mondták neki: változzon meg. Hasonló megjegyzéseket napjában nagyjából harmincszor kapott.

A férfi, aki 15 éves kora óta vállalja homoszexualistását, megelégelte, hogy munkahelyen diszkrimináció éri szexuális beállítottsága miatt.

Szerinte az ellene folytatott támadásnak egyedül a homoszexualitása lehetett az oka, hiszen ha ő rózsaszínű ingben ment be dolgozni, akkor hazaküldték, hogy öltözzön át, miközben mások nyugodtan hordták a rózsaszín viseletet.

Ben Hamilton végül tavaly októberben maga hagyta ott munkahelyét, mert úgy érezte: soha nem fognak megszűnni a felé irányuló támadások. Az ügyet azonban bíróság elé vitte. A meghallgatások még folytatódnak.