Megállíthatatlan az öngyilkossági sorozat

Infostart
2008. február 16. 18:13
Újabb két bridgendi fiatal akasztotta fel magát, sokkolva egész Nagy-Britanniát. A dél-walesi kisvárosban immár tizenhatra emelkedett az egy éven belül öngyilkosságot elkövetett fiatalok száma. Mindannyian 15 és 26 év közöttiek voltak.

Előbb a 15 éves Nathaniel Pritchard, majd unokanővére, a 20 esztendős Kelly Stephenson akasztotta fel magát, így már tizenhatra emelkedett a Bridgendben vagy a városka környékén egy év alatt elkövetett öngyilkosságok száma.

Nathaniel még élt, amikor szülei rátaláltak, a kórházban azonban életét vesztette. Csupán néhány órával azután, hogy megtudta, a fiú öngyilkosságot próbált elkövetni, és nem valószínű, hogy túléli a kísérletet, Kelly Stephenson is felkötötte magát.

A rendőrség vizsgálja a haláleseteket; a nyomozók szerint egyelőre túl korai arról beszélni, volt-e összefüggés a két fiatal öngyilkossága között.

Az internet köti össze?

A két rokon - akik mindössze tizennégy háznyira laktak egymástól, és nagyon jó volt a kapcsolatuk - regisztrált felhasználói voltak a Bebo és a Facebook internetes közösségi portáloknak, a lány ráadásul ismert kettőt a korábbi áldozatok közül.

Kelly Stephenson nem Bridgendben végzett magával: családjával a Kent grófságbeli Folkestone-ban töltötte volna a hétvégét, ott lett öngyilkos.

"Nem értjük, hogy mi folyik Bridgendben. Kelly és Nathaniel remek gyerekek voltak, nagy jövő állt előttük. Sose gondoltuk volna, hogy képesek ilyesmire. Érthetetlen, ami történt, mindkét családot feldúlták az események" - mondta a két fiatal közös rokona.

Életszerető

Kelly Stephenson egyik barátnője, Rosie - aki szerepel az öngyilkos lány Bebo-profiljának ismerősi listájában is -, azt mondta: "Õrület, ami Bridgendben folyik, és még nem ért véget. Senki sem érti, mi történik. Hetet ismertem azok közül, akik megölték magukat."

A legutóbb öngyilkosságot elkövetett Kelly saját lapján úgy írt magáról: attól tart a legjobban, hogy elveszti azokat, akiket szeret.

"Imádom átélni az életet... mindig kapható vagyok egy kis nevetésre, és nem szeretem túl komolyan venni a dolgokat!!. Az alkohol a kedvenc dolgaim egyike. Imádok szórakozni és leinni magam, aztán röhögni a többiekkel." - írta Kelly Stephenson.

Mi jöhet még?

2007 januárja óta tizenhat 15 és 26 év közötti fiatal akasztotta fel magát Bridgendben. A rendőrség hét eset között összefüggést tárt fel: az áldozatok mindegyike felhasználója volt az egyik internetes közösségi oldalnak, bár nem ismerték egymást mindannyian.

Legutóbb, február 5-én a 19 éves Angie Fuller lett öngyilkos, az ő halála után egy tucat diák kérte a helyi középiskola tanárainak segítségét egy "öngyilkosság ellenes munkacsoport" felállításában annak érdekében, hogy megakadályozzák az újabb tragédiákat.