Mi mindenre használják az adófizetők pénzét?

Infostart
2008. február 13. 21:00
Az adófizetők pénzéből fizette egy brit település önkormányzata a szelleműzést, hogy megtisztítsanak egy házat, ahol ötven éve meggyilkolta a feleségét egy férfi.

Az új lakó, Sabrina Fallon csattanások zaját hallotta a padlásról, de hiába hívta ki a rendőröket, azok nem találtak semmi gyanúsat. Ám a csattogás folytatódott, és az ajtók is kezdtek maguktól becsapódni az asszony orra előtt, így kénytelen volt levonni a nyilvánvaló következtetést: szellemek járnak a házban.

Az asszony a férjével és két gyermekével tavaly júniusban költözött be a peterlee-i három hálószobás béringatlanba, de nem volt maradásuk: közölték az önkormányzattal, hogy vagy ők mennek, vagy a szellemek.

Az önkormányzat pedig a segítségükre sietett: vállalta, hogy kifizeti a szellemirtás költségének a felét. Sabrina Fallon így megbízhatta a munkával Suzanne Hadwint, aki ezért 120 fontot kért - ebből hatvanat vállalt magára az önkormányzat.

A hivatásos szellemirtó spirituális kalauzát küldte a házba, amely "jelentette", hogy egy férfi kísért, aki "nagyon dühös, ezért megpróbálja elkapni" a család 16 hónapos kislányát, Amyt - számolt be a szellemirtásról Fallon.

"Rettenetes érzés volt. Suzanne nem is tudta, hogy két gyermekem van, mégis mindent kitalált a távolból - még azt is elmondta, milyen színűre vannak festve a falak. Azt mondta, a szellem a kisebbik lányom testét akarja, hogy újjáélessze benne a feleségét. Még azt is tudta, hogy a szellemet Peternek hívják."

A család annyira rettegett, hogy a férj felmondott, hogy védelmezhesse a feleségét és a gyermekeit. Mint később megtudták, a házban ötven éve egy férfi meggyilkolta a feleségét, majd felkötötte magát.

A szellemirtás azonban a jelek szerint sikeres volt, a családnak így nincs több oka a rettegésre.

Az önkormányzat egyébként először adott pénzt ilyesmire. "A bérlők nagyon elégedettek az eredménnyel" - tette hozzá az önkormányzat szóvivője.