"Az egérláb speciális adalék a konzervben"

InfoRádió / MTI
2008. február 13. 08:07
Egeret talált a kenyerébe sütve egy nő Csehországban.

A 35 éves nő annyira felháborodott, hogy hivatalosan panaszt tett. A hatóság már elkezdte a vizsgálódást a bresti pékségben és közölte, hogy tetemes bírságra számíthat a cég.

"Egész sor egészségügyi és biztonsági szabályt szegett meg a pékség, a rágcsálók akadálytalanul mászkálhattak a lisztraktárban, de a tésztarészlegben is" - mondta az élelmiszerellenőr a cseh sajtónak.

Egy hónapja Szlovéniában volt hasonló ügytől hangos a sajtó: ott egérlábat talált egy üveg Magyarországról importált csemegeuborkában egy asszony, amit a szlovén egészségügyi minisztérium helyénvalónak talált.

"Teljesen normális, hogy a nagy üzemekben kószálnak egerek, és bizony időnként elkapnak egyet közülük a gépsorok, így aztán be is dobozolják őket. Bár látványra nem szépek, semmiféle egészségügyi veszélyt nem jelentenek, ezért egy egérláb a különleges adalék kategóriába tartozik" - mondta a szlovén egészségügyi minisztérium szóvivőnője.