Nézze meg Valentint, a szerelmesek kedvenc malackáját!

Infostart
2008. február 12. 07:00
Nem is születhetett volna jobbkor Valentin, a fehér kismalac, amelynek oldalán egy jól látható szív alakú fekete folt van. Emiatt kapta a nevét is, hiszen nem sokkal a szerelmesek napja előtt jött a világra.

A malacka február elején született egy tayntoni farmon. Gondozója, Eric Freeman szerint a csöppség anyja, Mandi Lou már hozzászokott, hogy állandóan fotózni viszik porontyát.

Nem csoda, hogy a kis Valentin híres lett: különleges mintázata miatt az idei Bálint-nap, a szerelmesek napja jelképe lehet.

"Néhány koca nagyon dühös lesz és zajongani kezdene, de ez a fajta, az old spots csöndes. Mandi Lou nagyon rendes volt, nem bánta, hogy elveszik tőle és lefotózzák Valentint" - mondta a 75 éves farmer.

"Több ezer malacot neveltem már hosszú évek alatt, de ez az első, amelyiken ilyen, szivecske alakú folt van" - tette hozzá Eric Freeman.

A farmer 25 éve foglalkozik az old spots fajta tenyésztésével, amelyet a kihalás széléről hoztak vissza a lelkes gazdálkodók: a fajta tenyésztőit tömörítő klubnak 400 tagja van.

Itt nézheti meg Valentint, a különleges malackát.