A sofőr csak abban a megállóban áll meg, ahol neki tetszik?

Infostart
2008. február 8. 09:20
Bepanaszolta a helyi busztársaság egyik sofőrjét Nagy-Britannia egyik városkájának lakója, ugyanis többször előfordult, hogy a járművezető nem vette fel őt a megállóban. A társaság válasza azonban meglepte az utast: valószínűleg rosszul integetett.

Nagy-Britanniában az a szokás, hogy a busz csak akkor áll meg, ha az utas leinti a sofőrt a megállóban. Alan January betartotta ezt a szabályt, mégis megállás nélkül robogott el mellette a busz, négy alkalommal is.

Ilyenkor rendre egy órát kellett várnia a következő járatra, a buszok ugyanis esténként Cornwallban is meglehetősen ritkán járnak.

A férfi megelégelte, hogy nem veszik fel, és levélben bepanaszolta a sofőrt. Kifogására azonban nagyon meglepő választ kapott: a sofőr azért nem állt meg a buszmegállóban, mert az 51 éves férfi nem megfelelően jelzett a karjával.

Az ugyanis nem szabályos, ha a két karját csak úgy lengeti. A korrekt jelzés az, ha az út felőli karját törzsére merőlegesen felemeli és egyenesen tartja.

A társaság természetesen sajnálja, hogy az utasnak kellemetlenségei származtak, azonban az ügyről megkérdezték a sofőrt is, aki azt mondta: számára nem volt világos, hogy a férfi le akarja inteni a buszt, ugyanis kéztartása nem ennek megfelelő volt.