Gyanúba keveredett a brutálisan meggyilkolt modell barátja

Infostart
2008. február 7. 20:10
Féltékeny barátja végezhetett a kezdő modellel - állította az egyik jogász azon a bírósági tárgyaláson, amelynek célja, hogy tisztázza Sally Anne Bowman halálát. A 18 éves korában meggyilkolt lány volt párja már nem hivatalos gyanúsított. A vád szerint a tettes egy séf, aki az emberölést nem, azt azonban elismeri, hogy szexelt a lány holttestével.

A gyilkosság estéjén csúnyán összekapott Sally Anne Bowman és akkor 20 esztendős barátja, Lewis Sproston; néhány órával később a kezdő modell holttestét vérbe fagyva találták meg otthonától nem messze - hangzott el a lány halálának körülményeit vizsgáló bírósági tárgyaláson.

A fiatal férfi elmondása szerint vitájuk közben kizavarta a lányt az autójából, aki torkon ragadta őt, és megpróbálta megakadályozni, hogy elhajtson. Lewis Sproston hajnali negyed öt körül kocsija visszapillantó tükréből látta utoljára barátnőjét, amint éppen családja croydoni házának bejárata felé tartott.

"Kijött a sodrából és megölte?" - tette fel a kérdést az ügyvéd Lewis Sprostonnak, aki röviden annyit mondott: "Nem."

A fiataltól azt is megkérdezték, halott volt vagy haldoklott-e a lány, amikor otthagyta. "Komolyan kérdezi? Nem" - reagált Lewis Sproston, aki kijelentette azt is, hogy nem rossz a lelkiismerete.

A fiút gyanúsították

Sally Anne Bowman ügyének első gyanúsítottja - éppen amiatt, hogy a gyilkosság éjszakáján csaknem két órán át veszekedtek a fiú autójában - a lány barátja lett; azonnal le is tartóztatták.

Köztudott volt, hogy a két fiatal kapcsolata, bár nagy volt köztük a szerelem, egyáltalán nem volt felhőtlen. Mindketten meglehetősen féltékenyek voltak, emiatt pedig sokszor egymásnak estek; nem egyszer a rendőrséget is ki kellett hívni hozzájuk.

Lewis Sprostont ezúttal már csak tanúként, és nem gyanúsítottként hallgatta meg a bíróság. A vád szerint megvan a valódi tettes, a 37 éves Mark Dixie, akinek DNS-ét, ujjlenyomatait és fognyomait megtalálták a lány holttestén.

A férfi - akit már erőszakért és testi sértésért elítéltek - a vád szerint hét alkalommal szúrta meg a lányt, többször beleharapott a felsőtestébe és az arcába, majd megerőszakolta. Amikor végzett, a fiatal modell holttestét egy konténer mögé rejtette.

Mark Dixie tagadja, hogy ő ölte volna meg Sally Anne-t, azt azonban elismerte, hogy az áldozat halála után szexelt vele.