Áldozata vérbe fagyott holttestével szexelt a séf

Infostart
2008. február 6. 10:01
Megölt, majd megerőszakolt egy fiatal modellt egy brit séf. A férfi tagadja a gyilkosságot, azt azonban elismerte, hogy a saját vértócsájában heverő lány holttestével volt szexuális kapcsolata.

A 18 éves Sally Anne Bowman egy szórakozóhelyről tartott hazafelé, amikor a vád szerint a séfként dolgozó Mark Dixie megtámadta.

A férfi - akit már erőszakért és testi sértésért elítéltek - hét alkalommal szúrta meg a lányt, többször beleharapott a felsőtestébe és az arcába, majd megerőszakolta. Amikor végzett, a fiatal modell holttestét egy konténer mögé rejtette.

A 37 éves Mark Dixie tagadja, hogy ő ölte volna meg 2005 szeptemberében a lányt, azt azonban elismerte, hogy az áldozat halála után szexelt vele.

Nevetséges védekezés

Az ügyész szerint a kétségbeesés szülte azt a nevetséges magyarázatot, amellyel Mark Dixie előállt. Brian Altman úgy véli: elképesztően kicsi az esélye annak, hogy ugyanazon a helyen egyszerre ott egy gyilkos, aki ok nélkül megölte a lányt, és egy szexuális bűnöző, aki később megerőszakolta a holttestét.

"Nem lehet másképpen fogalmazni: Sally Anne-t kegyetlenül és brutálisan meggyilkolták. Ez nem céltalan támadás volt. A gyilkosa azért ölte meg, hogy kielégítse szexuális vágyát" - jelentette ki az ügyész.

A támadásnak szem- és fültanúi voltak a lány szomszédai: 2005. szeptember 25-ének hajnalán, négy óra körül sikolyokat hallottak, egyikük pedig látott egy settenkedő alakot a tetthelyen.

Sally Anne Bowman holttestét reggel fél hétkor találták meg. A tetemen a rendőrök rábukkantak Mark Dixie DNS-ére és ujjlenyomataira.

Pocsékul volt

Az akkor még séfként dolgozó férfi nem volt túl jó hangulatban a támadás éjjelén: előző este ünnepelte 35. születésnapját, barátnője azonban nem volt hajlandó vele tartani. Mark Dixie nem csak ivott aznap este, hanem kokaint is szippantott.

A férfit 1988-ban egyszer már elítélték szexuális bűncselekményért és testi sértésért. Tíz évvel később ugyancsak bűnösnek mondta ki a bíróság, miután megkéselt és szexuálisan zaklatott egy thai diáklányt Ausztráliában.