Díjat kapott az Oscar-jelölt rendező

Infostart
2008. február 1. 21:50
Az AIDS betegséggel kapcsolatos alapítványi munkájáért részesült elismerésben Julian Schnabel. A korábban képzőművészként híressé vált rendezőt a Szkafander és pillangó című filmjéért Oscar-díjra jelölték.

Elismerésben részesült jótékonysági munkája miatt az Oscar-díjra jelölt rendező, Julian Schnabel. A képzőművészként is a legnevesebbek közé tartozó 56 éves Julian Schnabelt az AIDS-betegek javára végzett pénzgyűjtő munkája miatt találták érdemesnek az elismerésre.

A képzőművészként a neo-expresszionista stílust követő Julian Schnabel munkái jelentős részét egy AIDS-alapítvány javára ajánlotta fel, amely egy gálán köszönte meg a Szkafander és pillangó című filmjéért Oscar-díjra jelölt művész nagyvonalúságát.

Az ünnepség egyébként valódi sztárparádé volt, a kitüntetettek között szerepelt a francia Vogue szerkesztője, Carine Roitfield és a kaliforniai kormányzó, Arnold Schwarzenegger sógora, a Kennedy-klán tagja, Bobby Shriver is.

Julian Schnabel filmje, a Szkafander és pillangó egyébként egy nagy elismerést már besöpört, hiszen a legjobb idegen nyelvű film kategóriában Arany Glóbusz díjat kapott.

A francia-amerikai életrajzi dráma Jean-Dominique Bauby, az Elle France főszerkesztőjéről szól, aki 1995-ben egy szélütés következtében kómába esett, majd 20 nap múlva szinte teljesen lebénulva tért magához.