eur:
394.45
usd:
370.3
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Emberi nyelvet szolgáltak fel a kórházi kantinban

A szlovén hatóságok vizsgálatot indítottak, hogy kiderítsék: hogyan kerülhetett egy emberi nyelv darabja az egyik ételbe, amelyet az izolai kórház büféjében szolgáltak fel.

A dél-szlovéniai város kórházának egyik orvosa volt a "szerencsés", aki gyanús húsdarabot fedezett fel az ételében. Csirkerizottót rendelt - de nyelvrizottót kapott.

Először csak abban volt biztos, hogy a gyanús húsdarab nem csirkéből származik. Miután összeveszett a személyzettel, de nem jutott velük dűlőre húsdarab eredetét illetően, elküldte egy laborba vizsgálatra, ahol kiderítették: valóban nem csirkéről, hanem emberi nyelvről van szó.

A panasz nyomán a közegészségügyi hatóságok azonnal bezárták az éttermet, és alaposan ellenőrzik a higiéniai előírások betartását.

A kantin vezetője azzal védekezett, hogy a nyelvdarabot az orvos ejthette véletlenül az ételbe, hiszen evés előtt éppen egy pácienst kezelt. Vagy esetleg az előtt kerülhetett a nyersanyagok közé, hogy azt a kórházba szállították - tippelnek.

"Azt azonban határozottan kijelenthetem, hogy soha nem használtuk fel a páciensek szerveit az ételek készítésekor" - szögezte le a szóvivőjük a Delo című szlovén napilapnak.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×