eur:
394.24
usd:
364.88
bux:
65531.23
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Fagyállóval akarta eltenni láb alól a férjét a 28 éves nő

Nagy-Britanniában bűnösnek mondta ki gyilkossági kísérletért a bíróság azt a 28 éves nőt, aki fagyálló folyadékkal mérgezte meg férjét.

Kate Knight rengeteg banki kölcsönt és jelzáloghitelt vett fel, így a nagy-britanniai Moretonban élő család teljesen eladósodott 2005-ben.

A munkanélküli nő az anyagi gondokat azzal akarta megoldani, hogy meggyilkolja férjét, Lee Knightot, de az esetet balesetnek tünteti fel, így hozzájut az 50 ezer fontos (17 millió forintos) életbiztosításához.

Az ügy tárgyalásán az ügyész kiemelte: a nő több módján is gondolkodott a mérgezésnek, az ecstasy és a vastabletták helyett végül fagyállót tett 37 éves férje italába. A bizonyítékok szerint a feleség az interneten is utánanézett, hogy melyik anyagból mennyi a halálos dózis.

A vádak szerint Kate Knight tervébe beavatta egyik szomszédját is, és azt mondta: olvasott egy tanulmányt a világhálón, amely szerint egy kis adag a fagyálló vesekárosodást és szívrohamot okoz.

Miután Lee Knight megitta a borba csepegtetett mérgező etilén-glikolt, hirtelen rosszul lett, és szokatlan fájdalmat érzett végtagjaiban.

Egyik nap hányni kezdett a munkahelyén, ezért gyorsan kórházba szállították, ahol kiderült, hogy vesebetegségtől lett rosszul, de annak okát nem tudták megfejteni. Az orvosok nem tudták kimutatni a fagyálló folyadékot.

A 37 éves férfi majdnem meghalt a kórházban, de sikerült életben tartani az intenzív osztályon.

Ezt követően felesége boldogan újságolta szomszédjának, hogy a terv működött, mert a vizsgálatok nem mutatták ki a mérgező anyagot.

Egy alaposabb vizsgálat után aztán kiderült, hogy etilén glikollal mérgezték meg Lee Knightot, és a nyomok elvezettek feleségéhez, akit őrizetbe vettek.

A férfi a mérgezéstől súlyos agy- és vesekárosodást szenvedett, valamint megsüketült és megvakult.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×