Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Agyonverték egy elgurult focilabda miatt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Szamurájkarddal szúrták le, aztán krikett- és golfütőkkel, meg vasrudakkal vertek agyon szomszédai egy brit férfit, aki családja szeme láttára vérzett el. A negyvenéves, háromgyermekes apuka mindössze annyit kért azoktól, akik rátámadtak, hogy adják vissza a focilabdát, amelyet fia véletlenül átrúgott hozzájuk.

Azért sétált át szomszédai kertjébe David Martin, mert vissza akarta kérni fia, Jamie focilabdáját.

A negyvenéves apa vitába keveredhetett a mellette lakókkal, mert egyikük hirtelen szamurájkarddal rohant ki a házból, és családtagjai - a feleség, Angela és két gyerek - szeme láttára gyomron szúrta a férfit.

A Dél-Londonban történt tragédiának több tanúja is volt. Egy nő szerint David Martin már visszaszerezte a labdát, amikor a szomszédok rátámadtak.

"Egy férfit láttam kirohanni a házból egy karddal és egy golfütővel. Ledöfte Dave-et a gyerekek előtt, még David fia is ott volt. Dave a földre zuhant, én meg sikoltást és sírást hallottam" - számolt be a történtekről a nő.

"Másvalaki többször megütötte David fejét egy golfütővel, aztán még többen csatlakoztak hozzájuk baseballütőkkel és vascsövekkel. Vér volt mindenfelé, a szájából is folyt. Aztán a támadók elrohantak" - tette hozzá a szemtanú.

Az esetet látta egy másik szomszéd is. Az idős ember is ugyanazokról a "fegyverekről" beszélt, mint a másik tanú.

"Megőrültek. Szörnyű volt. Davidnek nem volt esélye" - fűzte hozzá.

Nem értik

A környékbelieket megdöbbentette és megrázta David Martin halála. Egy közelben lakó elmondta: nem érti, hogyan történhetett ilyesmi éppen ezzel a férfival.

"Gyerekkora óta ismerem Davidet. Kedves, tisztességes fickó volt, aki sokat tett a közösségért. Errefelé mindenki szerette őt. Keményen dolgozott és rendes embervolt. Sokkolt a halála" - mesélt érzéseiről a szomszéd.

David Martint a kiérkező mentők a helyszínen halottnak nyilvánították. Az ügyben a rendőrök öt embert vettek őrizetbe, köztük egy 14 éves lányt, egy 69 éves nagyszülőt és két középkorú nőt.

Közülük hármat már elengedett a hatóság, de csak óvadék ellenében. Egy 37 éves férfit - Gary Kelly-t, aki feladta magát - és egy 41 éves nőt továbbra is fogva tartanak.