"Már látszik a fény az alagút végén"

Infostart
2008. január 28. 20:40
Ritkán lehetett jó híreket hallani az utóbbi időben Amy Winehouse-ról, de úgy tűnik, van még remény az énekesnő számára: már az ötödik napját tölti a kábítószer-elvonókúrán. Állapota olyan szépen javul, hogy maguk az orvosok is elképedtek.

Különösen annak örülnek a klinika orvosai, hogy Amy meg sem próbált még meglógni; úgy tűnik, most először komolyan gondolja, hogy elszokik a kábítószerről.

Az énekesnő az után jelentkezett be a London belvárosában működő klinikára, hogy a The Sun feltett az internetes honlapjára egy sokkoló videót, amelyen Amy a lakásában crack-kokaint szívott.

A család egyik közeli barátja szerint Amy a nehezén már azzal túljutott, hogy vállalta a kezelést. Addig marad a klinikán, amíg csak szükséges - akár három-négy hétig, tették hozzá. "Senki nem hiszi, hogy sétagalopp lesz, de a dolgok jól alakulnak, és az orvosok is bizakodóak. Már látszik a fény az alagút végén" - mondta egyikük név nélkül nyilatkozva.

A családi barát is az énekesnő börtönben lévő férjét hibáztatja amiatt, hogy Amy idáig jutott. "Amíg nem találkozott Blake Fielder-Civillel, Amy soha nem élt kemény drogokkal, a férje szoktatta rá a crackre és a heroinra."

A barát szerint az Amy egyetlen szerencséje, hogy amíg a kórházban van, addig nem léphet kapcsolatba Blake-kel, akinek ugyanakkor ő fizeti az ügyvédjeit; a jogi költség még a per kezdetéig elérheti a 300-400 ezer fontot (105-139 millió forintot).

Fielder-Civil előzetes letartóztatásban van; azzal vádolják, hogy egy társával együtt 2006 júniusában bántalmazott egy férfit, majd megpróbálta megvesztegetni az áldozatot, hogy vonja vissza a feljelentést.