eur:
394.63
usd:
370.25
bux:
65312.75
2024. április 19. péntek Emma

A sztárszínész egyre rejtélyesebb halála: "teljes sokk volt"

Elképzelhető, hogy mégsem kábítószer-túladagolás, hanem természetes okok miatt hunyt el Heath Ledger ausztrál színész múlt héten kedden. A sztár halálát a legfrissebb hírek szerint szívelégtelenség okozta.

Múlt héten kedden 28 éves korában tragikus körülmények közötte veszítette életét Heath Ledger. Az ausztrál színész halálának pontos okát azóta sem sikerült kideríteni, de a legelfogadottabb elmélet a gyógyszer-túladagolás volt.

Most azonban a TMZ (általában jól értesült) híroldal, egy, "a vizsgálathoz rendkívül közel álló" forrásra hivatkozva azt írta, hogy Heath Ledger halálát alighanem szívroham okozta.

Egyszerűen megállt a szíve?

"Úgy tűnik, hogy a Ledger vérében talált mérgező anyagok mennyisége nem érte el azt a szintet, amely a színész halálát okozhatta volna. A források szerint Heath szíve egyszerűen megállt" - írja az oldal.

Az első vizsgálatok nyomán megszólalt New York állam rendőrségének vezető orvosszakértője, Michael Baden is, aki kizárta, hogy a 28 éves korában elhunyt ausztrál színész véletlenül adagolta volna túl magát.

A szakértő elmondta: az ilyen gyógyszerekkel is túladagolhatja magát az ember, de nem akkor, ha eggyel vagy kettővel vesz be többet az előírtnál. Tíz-húsz darab tabletta okozhat halált, ennyit pedig senki sem nyel le véletlenül.

Fáradt volt, tele tervekkel

Az öngyilkossági teóriát ugyanakkor cáfolja Sarah Lyall újságírónő vasárnapi cikke, melyben a színésszel az utolsó interjút készítő riporter azt írja: Heath Ledger "nem tűnt depressziósnak, öngyilkosságra készülőnek, vagy kábítószerrel teletömtnek".

"Sokkal inkább fáradtnak tűnt. Ez azonban olyan fáradtság volt, melyet nem az érez, akinek elege van az életből, hanem az, akinek túl sok terve van, túl sokat foglalkozik a saját lelkével" - tette hozzá Sarah Lyall.

Az újságírónő szavait alátámasztja az az interjú is, melyet Heath Ledger még novemberben adott a The New York Times című amerikai napilapnak. "A múlt héten átlagosan két órát aludtam éjszakánként. Folyton gondolkodtam. A testem már kimerült, de az agyam még mindig hajtott" - mondta a színész, aki akkoriban fejezte be a munkát legutolsó filmjében, a "The Dark Night" című Batman-moziban.

Ismerősei szerint elképzelhetetlen, hogy a színész szándékosan dobta volna el az életét, annak ellenére, hogy az utóbbi időben sok volt a problémája: például, mióta tavaly szeptemberben szakított barátnőjével, Michelle Williamsszel, nem láthatta annyiszor közös kislányukat, ahányszor szerette volna.

Főhajtások sora


Közben a sztárok is egymás után adóznak a fiatal ausztrál színész emlékének. Az idei Oscar-díj egyik fő várományosa, Daniel Day-Lewis például Oprah Winfrey showjában beszélt róla, hangsúlyozva, mennyire csodálta a munkáját.

Hasonlóképpen fogalmazott a jelenleg is zajló Sundance Filmfesztivál alapítója és házigazdája, Robert Redford, aki érdekes módon a Ronald Reagan amerikai elnök elleni 1981-es merénylet okozta sokkhoz hasonlította a hírt.

"Túl fiatal volt még. Halála teljes sokk volt" - jelentette ki az amerikai színész-rendező, aki szerint Heath ledger "egyike volt a nagyon-nagyon különleges embereknek, hiszen olyan sokféle karaktert képes volt megjeleníteni".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×