eur:
393.29
usd:
367
bux:
66545.79
2024. április 25. csütörtök Márk

Lefejezték a cápát, hogy kimentsék az áldozatot

A hajó fedélzetén csapott le az egyik figyelmetlen halászra a zsákmánnyal együtt kiemelt cápa. A ragadozó olyan erősen harapta a férfi lábát, hogy egyetlen módszerrel tudták csak kiszabadítani az állkapcsok közül: le kellett vágniuk a cápa fejét.

A háromméteres makó cápa nem akarta megadni magát a sorsának: olyan erővel verte magát a hajó fedélzetéhez, hogy félő volt: valami kárt okoz majd. A halász viszont nem volt elég óvatos, amikor megközelítette, így a 90 kilós ragadozónak sikerült elkapnia a jobb vádliját - és ha már megragadta, el sem eresztette.

A cápa egészen a csontig megsebezte a 20 éves férfi lábát, akit mentőhelikopterrel kellett a Coolangattától 100 tengeri mérföldre halászó hajó fedélzetéről kórházba szállítani.

A kórházban azonnal megműtötték, az állapota most már stabil. A mentősök szerint azonban örülhet, hogy élve megúszta a szokatlan cápakalandot, a ragadozó fogai ugyanis alig kerülték el a bokája fölötti artériát és a fő ereket.

Ha pár milliméterrel arrébb mélyeszti bele a cápa a fogait a fiatalember lábába, vagy még ennél is erősebben harap, akkor a halász elvérzett volna, mire a mentőhelikopter a hajóhoz ér.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×