Gyermekotthonban lövöldözött egy nő Győrben

InfoRádió / MTI
2008. január 26. 11:56
Idegösszeroppanással kezelik azt az édesanyát, aki szombaton délelőtt egy győri gyermekjóléti intézményben szemközt lőtt egy gázpisztollyal egy gondozónőt, akit viszont a vizsgálat után már ki is engedték a kórházból - közölte Kovács Katalin, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház sajtószóvivője.

Elmondta, hogy a gondozónő sérülései nyolc napon belül gyógyulnak, így mehetett haza az orvosi vizit után.

A lövöldöző anyát a kórház pszichiátriai osztályára szállították, s egyelőre nem tudni, hogy mennyi időt vesz majd igénybe a kezelése.

Kocsis Tünde alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense korábban arról számolt be, hogy a 37 éves édesanya, akitől életvitele miatt vette gondozásba a gyermeket a gyámügy, rendszeresen látogatta kislányát. Ugyanakkor feltehetőleg nem tudta elfogadni, hogy elvették tőle a gyermekét.

Az édesanya szombaton délelőtt is szokás szerint megérkezett a láthatásra, de valószínűleg el akarta vinni a kislányát, és ezért vitte magával a fegyvert.

A Lajta utcai gyermekjóléti intézetben a szóban forgó gondozónőt közelről szemközt lőtte, és több lövést is leadott, míg egy ott tartózkodó férfi le nem fogta - tette hozzá az alezredes.

A lövöldöző ellen egyelőre kiskorú elhelyezésének megváltoztatása miatt folyik az eljárás - közölte.