Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az amerikai álom mentheti meg a drogos énekesnőt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Végül teljesítette az ünnepek előtt tett ígéretét Amy Winehouse: akkor azt mondta, hogy bevonul a drogelvonóra, ha végigbulizhatja a karácsonyt. Most - munkatársai, szülei és orvosai tanácsára - bejelentkezett az ambulanciára.

Néhány nappal ezelőtt bejárta a brit sajtót az a felvétel, amelyen Amy Winehouse kokaint füstölt. A fotó a rendőrség érdeklődését is felkeltette: a hatóság vizsgálatot indított az ügyben.

A szülőknek, az orvosoknak és az énekesnő kiadójának nem volt más választása: rá kellett beszélnie a sztárt, hogy végre vonuljon be az elvonóra.

Amy Winehouse végül csütörtökön jelentkezett be arra a londoni klinikára, ahol megpróbálják leszoktatni a kábítószerről.

Az énekesnő egészen az utolsó pillanatig nem volt biztos benne, hogy jól döntött: szülei és a klinika dolgozói tessékelték be az ajtón az épületbe.

Arról, hogy a sztár végre elhatározásra jutott, és valóban bevonult a drogelvonóra, kiadója, az Universal Music is beszámolt: a cég most először ismerte el, hogy Amy Winehouse kábítószerfüggő.

A kiadó által kibocsátott közleményből az is kiderül, hogy míg a franciaországi NJR-díjátadón nem lép fel az énekesnő, addig a február 10-i, Los Angeles-i Grammy-gálán - ahol Rehab című dala három kategóriában is győzhet - biztosan ott lesz.

"Megértette, hogy speciális kezelésre van szüksége ahhoz, hogy folytatódhasson felépülése drogfüggőségéből, és hogy a tervek szerint felléphessen a Grammy-díjkiosztón" - áll a sajtóanyagban.

Letartóztatás helyett

Az énekesnő végül magától vonult be a klinikára, édesapja azonban elmondta: ő és felesége annyira féltették lányuk egészségét, hogy már az is megfordult a fejükben, hogy elintézik a kényszergyógykezelését.

Barátai szerint Amy Winehouse azért adta meg magát és jelentkezett az elvonóra, mert ellenkező esetben nem lehetett volna ott a Grammy-gálán.

Át kell mennie egy drogteszten, hogy vízumot kaphasson, és erre nem lenne képes segítség nélkül. Azután, hogy a lapok közölték a drogozós felvételt, rendőrök kezdték követni Amy-t, és komolyan aggódott amiatt, hogy letartóztatják. Ez pedig véget vetett volna az amerikai álomnak - mondta az énekesnő egyik ismerőse.