eur:
393.66
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Csúnyán összeégett a kórházban egy félnapos újszülött

Begyulladt az oxigén egy újszülöttre erősített légzőmaszkban egy amerikai kórházban, a csecsemő súlyos égési sérüléseket szenvedett, de valószínűleg életben marad. Az orvosok egyelőre nem tudják, mi okozhatta a bajt.

A normálishoz képest három héttel korábban, 3,6 kilogrammal született kisfiúra a Minnesota állambeli Coon Rapids kórházában adták rá a légzést segítő maszkot, nem sokkal később azonban begyulladt az oxigén, a csecsemő az arcán, fején másod és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett.

A mindössze 12 órája világra jött Mavericket a kórház égési osztályára vitték, ahol a szakembereknek különösen nehéz dolguk van, hiszen még sohasem kezeltek ilyen fiatal pácienst. A kórház közlése szerint a csecsemő állapota kritikus, de stabil.

Az intézmény szóvivője azt mondta: a csöppség valószínűleg életben marad, noha a tűz a vállán és az ujjai felső részén is roncsolta a bőrszövetet, összességében pedig testfelületének ötöde égett meg.

A szakemberek szerint - ha túléli a kritikus időszakot - a kisgyermek később normális életet élhet, kezeit, ujjait is használni tudja majd.

A hatóságok elkezdték a baleset kivizsgálását, de egyelőre nem tudtak magyarázatot adni a történtekre.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×