Szerepei miatt kényszerült altatókra a tragikus sorsú filmsztár

Infostart
2008. január 23. 19:45
Nem derült ki egyértelműen a boncolásból, mi okozta Heath Ledger halálát, így további vizsgálatokat kell végezni. A hatóságok szerint a vizsgálat még legalább tíz napot vesz igénybe. Bár a család és a barátok kizártnak nevezték, hogy a 28 éves sztár öngyilkos lett volna, több ismerőse állítja: a színésznek súlyos pszichés problémái voltak, és egyáltalán nem törődött az egészségével.

Egy név nélkül nyilatkozó filmproducer szerint Ledger mogorva lett az után, hogy szakított menyasszonyával, Michelle Williamsszel, aki a sztár halálhírére Svédországból New Yorkba repült kétéves kislányukkal, Matildával.

A rajongók nehezen tudják elképzelni, hogy egy olyan jóképű, vonzó, híres, gazdag és tehetséges embert, mint Ledger, bármi is depresszióssá teheti. Ezzel kapcsolatban a producer, aki jól ismerte a párt, emlékeztette arra, hogy a sztár is ember, akit éppen úgy megviselnek a magánéleti kudarcok, mint bárki mást.

A rendőrség egyelőre nem talált arra utaló jelet, hogy a színész öngyilkos lett volna, így a nyomozás során megvizsgálják azt a lehetőséget is, hogy a halálát gyógyszer túladagolás okozta - közölte a New York-i rendőrség szóvivője, Paul Browne.

A sztár szóvivője közleményt adott ki, amelyben arra kéri a sajtót, hogy tartsa tiszteletben a család érzéseit, ne zaklassa őket, és s vizsgálat lezárulásáig ne közöljön spekulációkat a halál okával kapcsolatban.

Altatók és szorongásoldók

Lapinformációk szerint Ledger New York-i lakásában több doboz Xanaxot és Váliumot találtak - a szorongásoldó gyógyszereket a színésznek írták fel. A teste közelében pedig többféle altatót találtak.

A színész egy novemberi interjúban bevallotta, hogy a Todd Haynes Bob Dylan mozijának a forgatása miatt nagyon sok stressz érte, de még nehezebb feladat volt a számára a Sötét lovag című filmben eljátszani a "pszichopata, tömeggyilkos, zéró empátiával rendelkező, skizofrén bohóc" Joker szerepét.

"A múlt héten jó, ha két órát tudtam aludni éjszakánként. Nem tudok leállni, állandóan jár az agyam" - mondta akkor a The New York Timesnak, és azt is elismerte, hogy emiatt kénytelen altatót szedni.

A ház gondnoka beszámolt arról, hogy Ledger az utóbbi időben nagyon szomorúnak tűnt. A helybeliek gyakran látták őt a környéken a kislányával sétálni és fagylaltozni.