eur:
395.02
usd:
372.06
bux:
65428.99
2024. április 17. szerda Rudolf

Interneten a metróban csókolózó párról készült felvétel - videóval

Beperelte a sanghaji metrót egy fiatal pár, a közlekedési vállalat ugyanis hozzájárult ahhoz, hogy valaki feltegye az internetre a biztonsági kamera felvételét, amelyen látszik, amint a fiatalok ölelkeznek és csókolóznak.

A húszas éveiben járó pár megdöbbenéssel fedezte fel a YouTube és a ku6.com internetes oldalakon a három perces videót, amelyen egy szeptemberi találkozásukat örökítette meg a sanghaji metró biztonsági kamerája. A felvételt két nap alatt több mint 15 ezer ember nézte meg.

Különösen kínosnak találták, hogy a felvételhez ráadásul gúnyos megjegyzéseket fűzött az a valaki, aki feltette az internetre. Azóta a fiatalokat felelősségre vonó telefonokkal bombázzák a rokonok és a barátok, a fiatalember emiatt kénytelen volt felmondani.

"Azóta valahányszor metróval utazom, kényelmetlenül érzem magam. Szerintem a metró alkalmazottai illegálisan készítették a felvételt, és ők fűzték hozzá a kommentárt is. Meggyőződésem, hogy ők tették fel a felvételt az internetre, és ezzel megsértették a személyiségi jogainkat" - állítja a férfi.

A fiatalok kerítettek egy ügyvédet, és beperelték a közlekedési vállalatot. Állításuk szerint nem csupán önmagukat akarják megvédeni a jogsértéstől, de mindenki mást is, aki a sanghaji metrót használja.

A közlekedési vállalat vizsgálatot indított az ügyben. Egy név nélkül nyilatkozó illetékes szerint, ha kiderül, hogy egy alkalmazott tette fel az internetre a felvételt, az illető súlyos büntetésre számíthat.

A sanghaji metró minden állomásán és szerelvényén működnek ipari kamerák, törvény azonban nem szabályozza a használatukat.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×