Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Interneten a metróban csókolózó párról készült felvétel - videóval

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Beperelte a sanghaji metrót egy fiatal pár, a közlekedési vállalat ugyanis hozzájárult ahhoz, hogy valaki feltegye az internetre a biztonsági kamera felvételét, amelyen látszik, amint a fiatalok ölelkeznek és csókolóznak.

A húszas éveiben járó pár megdöbbenéssel fedezte fel a YouTube és a ku6.com internetes oldalakon a három perces videót, amelyen egy szeptemberi találkozásukat örökítette meg a sanghaji metró biztonsági kamerája. A felvételt két nap alatt több mint 15 ezer ember nézte meg.

Különösen kínosnak találták, hogy a felvételhez ráadásul gúnyos megjegyzéseket fűzött az a valaki, aki feltette az internetre. Azóta a fiatalokat felelősségre vonó telefonokkal bombázzák a rokonok és a barátok, a fiatalember emiatt kénytelen volt felmondani.

"Azóta valahányszor metróval utazom, kényelmetlenül érzem magam. Szerintem a metró alkalmazottai illegálisan készítették a felvételt, és ők fűzték hozzá a kommentárt is. Meggyőződésem, hogy ők tették fel a felvételt az internetre, és ezzel megsértették a személyiségi jogainkat" - állítja a férfi.

A fiatalok kerítettek egy ügyvédet, és beperelték a közlekedési vállalatot. Állításuk szerint nem csupán önmagukat akarják megvédeni a jogsértéstől, de mindenki mást is, aki a sanghaji metrót használja.

A közlekedési vállalat vizsgálatot indított az ügyben. Egy név nélkül nyilatkozó illetékes szerint, ha kiderül, hogy egy alkalmazott tette fel az internetre a felvételt, az illető súlyos büntetésre számíthat.

A sanghaji metró minden állomásán és szerelvényén működnek ipari kamerák, törvény azonban nem szabályozza a használatukat.