eur:
394.07
usd:
364.96
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A mennybe akarta juttatni gyermekét, ezért kilökte őt a balkonról

A "mennybe akarta juttatni" gyerekeit az a brit férfi, aki még 2006 nyarán lelökte fiát egy krétai szálloda negyedik emeleti balkonjáról, majd kislányával a karjai közt maga is leugrott. A zuhanást ő és akkor kétéves lánya túlélte, hatesztendős fia azonban belehalt súlyos fejsérüléseibe.

Ügyvédje szerint kliense, a fiát a mélybe taszító John Hogan elvesztette realitásérzékét a sok, feleségével folytatott vita után.

Joannis Nestoros pszichiátriaprofesszor a férfi tárgyalásán elmondta: John Hogan azt hitte, hogy a mennybe juttatja családját, ha leugrik a balkonról.

"Nem volt kapcsolata a valósággal, nem tudta, hogy mit tesz. Nem állt szándékában bántani a gyerekeit. Azt hitte, hogy magával viheti őket a mennyországba, ez pedig egyáltalán nem logikus" - magyarázta Joannis Nestoros.

A vita volt az ok?

A gyerekek édesanyja, a 35 éves Natasha Hogan - aki tavaly júniusban felbontotta házasságát a férfival -, a bíróság előtt arról beszélt, hogyan próbálta meg újraéleszteni lezuhant kisfiát.

A bristoli házaspár azért utazott Krétára, hogy végre el tudják dönteni: együtt vagy külön folytatják az életüket, ám folyamatosan veszekedtek.

Natasha Hogan már éppen bőröndjeit pakolta, hogy másnap reggel korán hazaindulhasson, amikor a férje dühödten rápillantott, és azt üvöltötte, hogy még pakolni sem tud.

A nő elfordult, aztán, amikor újra férjére és gyerekeire pillantott volna, azok már nem voltak ott: mindhárman a szálloda udvarán hevertek.

Nem tervezte

A férfi - akinek korábban mindkét testvére öngyilkos lett - tagadja, hogy eltervezte gyermekei megölését. A bíróság előtt John Hogan arról is beszélt, hogy amióta a kicsik megszülettek, egyre mélyebbre süllyedt a depresszióban, és úgy érezte, nem segíthet rajta senki.

A bíróságon az is elhangzott, hogy John Hogan attól tartott: felesége elhagyja, több elektronikus levelet talált ugyanis a nő postafiókjában annak egyik volt osztálytársától.

Natasha biztosította a férfit, hogy nem történt semmi közte és a harmadik fél közt, férje azonban azzal fenyegetőzött, hogy, ha a nő el meri hagyni, felgyújtja a házukat.

Azóta, hogy a hatéves Liam Hogan meghalt, apja egy athéni börtönben 16 hónapot töltött; többször is öngyilkosságot kísérelt meg. Ügyvédei szerint súlyosan depressziós, elmeállapota miatt nem áll készen a tárgyalásra.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×