A mennybe akarta juttatni gyermekét, ezért kilökte őt a balkonról

Infostart
2008. január 22. 07:43
A "mennybe akarta juttatni" gyerekeit az a brit férfi, aki még 2006 nyarán lelökte fiát egy krétai szálloda negyedik emeleti balkonjáról, majd kislányával a karjai közt maga is leugrott. A zuhanást ő és akkor kétéves lánya túlélte, hatesztendős fia azonban belehalt súlyos fejsérüléseibe.

Ügyvédje szerint kliense, a fiát a mélybe taszító John Hogan elvesztette realitásérzékét a sok, feleségével folytatott vita után.

Joannis Nestoros pszichiátriaprofesszor a férfi tárgyalásán elmondta: John Hogan azt hitte, hogy a mennybe juttatja családját, ha leugrik a balkonról.

"Nem volt kapcsolata a valósággal, nem tudta, hogy mit tesz. Nem állt szándékában bántani a gyerekeit. Azt hitte, hogy magával viheti őket a mennyországba, ez pedig egyáltalán nem logikus" - magyarázta Joannis Nestoros.

A vita volt az ok?

A gyerekek édesanyja, a 35 éves Natasha Hogan - aki tavaly júniusban felbontotta házasságát a férfival -, a bíróság előtt arról beszélt, hogyan próbálta meg újraéleszteni lezuhant kisfiát.

A bristoli házaspár azért utazott Krétára, hogy végre el tudják dönteni: együtt vagy külön folytatják az életüket, ám folyamatosan veszekedtek.

Natasha Hogan már éppen bőröndjeit pakolta, hogy másnap reggel korán hazaindulhasson, amikor a férje dühödten rápillantott, és azt üvöltötte, hogy még pakolni sem tud.

A nő elfordult, aztán, amikor újra férjére és gyerekeire pillantott volna, azok már nem voltak ott: mindhárman a szálloda udvarán hevertek.

Nem tervezte

A férfi - akinek korábban mindkét testvére öngyilkos lett - tagadja, hogy eltervezte gyermekei megölését. A bíróság előtt John Hogan arról is beszélt, hogy amióta a kicsik megszülettek, egyre mélyebbre süllyedt a depresszióban, és úgy érezte, nem segíthet rajta senki.

A bíróságon az is elhangzott, hogy John Hogan attól tartott: felesége elhagyja, több elektronikus levelet talált ugyanis a nő postafiókjában annak egyik volt osztálytársától.

Natasha biztosította a férfit, hogy nem történt semmi közte és a harmadik fél közt, férje azonban azzal fenyegetőzött, hogy, ha a nő el meri hagyni, felgyújtja a házukat.

Azóta, hogy a hatéves Liam Hogan meghalt, apja egy athéni börtönben 16 hónapot töltött; többször is öngyilkosságot kísérelt meg. Ügyvédei szerint súlyosan depressziós, elmeállapota miatt nem áll készen a tárgyalásra.