eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Elhunyt John Stewart

Hatvannyolc éves korában elhunyt John Stewart folk- és popénekes, dalszerző, aki egy időben a legendás Kingston Trio tagja volt. Õ volt a szerzője a Monkees együttes egyik nagy sikerének, a Daydream Believer című dalnak.

Hatvannyolc éves korában elhunyt John Stewart. A folk- és popénekes halálának oka szélütés vagy agyi értágulat - mondták a San Diegó-i kórház orvosai.

A kitűnő zenész a hatvanas években volt a tagja annak a csaknem ötven évvel ezelőtt alakult triónak, amely egyebek között a Tom Dooley, a This Land is Your Land, a Ring of Fire és más dalok előadásával írta be a nevét a folk- és popzene történetébe.

A Kingston Trio jó néhány lemeze ma már a gyűjtők féltve őrzött kincse, boltokban beszerezhetetlen.

John Stewart 1967-ben szállt ki az együttesből, hogy szólókarriert kezdjen, s akkor megszűnt a Kingston Trio is, amit később The New Kingston Trio néven szerveztek újra.

Szólópályafutása során John Stewart 45 albumot készített. Gold című kislemeze az amerikai lista 5. helyezettje volt 1979-ben.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×