Újabb világsztár távozott

InfoRádió / MTI
2008. január 18. 07:08
Szakmájában valódi világsztárnak számított Bill Belew, aki a hatvanas évek közepétől tervezte Elvis Presley fellépőruháit. A 76 éves korában a kaliforniai Palm Springs-ben elhunyt divattervező kliensei között olyan csillagok voltak, mint Ella Fitzgerald vagy Michael Jackson.

Hetvenhat éves korában, a kaliforniai Palm Springsben elhunyt Bill Belew neves divattervező. A férfi leghíresebb ügyfele Elvis Presley volt, aki élete utolsó tíz évében szinte kizárólag a Bill Belew tervezte ruhákban lépett fel.

A divattervező közel 50 éves pályafutása során számos filmben, tv-produkcióban, valamint prózai és zenés színpadon öltöztette a sztárokat Ella Fitzgeraldtól Michael Jacksonon át Gloria Estefanig, de a legnagyobb sikert Elvis öltöztetésével aratta.

Divattörténészek szerint a rock and roll-sztárok öltöztetésében fordulópontot jelentett Bill Belew és Elvis Presley 1968-ban kezdődött együttműködése: akkor született meg az a fekete bőrszerelés, amelyet Elvis az 1968 karácsonyán bemutatott egy órás "visszatérő" show-jában viselt.

Az óriási siker azonnal divatot is szült, minden rajongó szeretett volna maga is fekete bőrben pompázni. Innentől kezdve Elvis teljesen rábízta magát Bill Belew-ra, aki az 1970-es években kitalálta számára a fehér, magas nyakú, felékszerezett fellépő ruhákat, miközben a szabásokkal erősen hangsúlyozta Presley férfiasságát.