Járni tanul a félember - sokkoló képek csak felnőtteknek

Infostart
2008. január 18. 08:32
Tizenhárom évvel ezelőtt egy kamion gyakorlatilag kettévágta Peng Sui-lint. A kínai férfi a csodával határos módon - és az orvostudománynak köszönhetően - életben maradt, annak ellenére, hogy teste derékban végződik. Most pedig egy speciális művégtaggal járni tanul.

Borzalmas baleset történt 1995-ben a kínai Senzen városa mellett, amikor egy kamion elütötte Peng Sui-lint. A kínai férfit gyakorlatilag két darabban találták meg a helyszínre érkező mentők, ám ő csodával határos módon életben maradt.

Az orvosok a kórházban megállapították, hogy a férfi deréktól lefelé menthetetlen, ám több műtéttel sikerült megmenteni a felsőtestét és így az életét is.

A ma mindössze 78 centiméteres férfi derekára a fejéről ültettek be bőrt, így óvva meg szerveit a külső hatásoktól.

Ez a megoldás sem volt azonban tökéletes, hiszen a bőr túl gyenge volt ahhoz, hogy megtartsa belső szerveit, ezért a műtétet követő hónapokat vízszintes helyzetben kellett töltenie.

Peng Sui-lin hatalmas lelkierőről tanúbizonyságot téve megtanult a kezével járni, majd körülnézett, hogy hátha talál olyan céget, amely a neki szükséges művégtagokat le tudja gyártani.

Sikerrel járt, így ma már járni tanul és lehetőségeihez mérten képes az ép emberek mindennapi életét élni.