eur:
394.8
usd:
371.27
bux:
65567.52
2024. április 16. kedd Csongor

Tettestársa is lehetett az ipswichi rémnek

Lehetséges, hogy megakadályozhatta volna a rendőrség több prostituált megölését: járőrök ugyanis egy alkalommal gyanús viselkedése miatt feltartóztatták az ipswichi rém néven elhíresült férfit, aki a gyanú szerint öt kábítószerfüggő utcalányt gyilkolt meg.

Lehetségesnek tartja a brit ügyészség, hogy a sorozatgyilkossággal vádolt Stephen Wrightnak bűntársa segített megölni öt prostituáltat. A 49 éves férfi barátnőjével Ipswich piroslámpás negyedében lakott, és akkor vadászott áldozataira, amikor a nő dolgozott.

A férfi tagadja, hogy megölte volna az öt drogfüggő prostituáltat, Gemma Adamst, Tania Nicolt, Anneli Aldertont, Paula Clennellt és Annette Nichollst, DNS-ét azonban három áldozat holttestén is megtalálták. Az első hulla 2006 decemberében került elő.

Feltartóztatták

December elsején, már azután, hogy Tania Nicol és Gemma Adams eltűnt, a rendőrök megállították Stephen Wrightot, miközben autójával a hírhedt negyedben kószált. A férfi azt mondta a járőröknek, hogy nem tudott aludni, és - a rendőrök szerint - úgy tűnt, azt sem tudja, hogy merre jár.

Az egyenruhások elengedték. Két nappal később újabb prostituáltnak veszett nyoma: ezúttal Anneli Alderton tűnt el. Holttestét egy autós fedezte fel egy fás területen, aki először azt hitte, hogy a földön egy áruházi próbababa hever.

A 24 évesen elhunyt lányt gyilkosa meztelenre vetkőztette, kezeit és lábait pedig úgy rendezte el, hogy keresztalakot formázzanak. Õt, ahogy a másik négy áldozatot is, megfojtották.

Minták

A negyedik meggyilkolt prostituált, a 29 éves Annette Nicholls kezeit és lábait is kereszt alakba rendezte a gyilkos, aki minden bizonnyal ezt akarta tenni az ötödikkel, a 24 esztendős Paula Clennellel is, végül azonban csupán sietősen eltemette a testet, valószínűleg azért, mert valami vagy valaki megzavarta.

Stephen Wright tárgyalása szerdán kezdődött az ipswichi bíróságon, ahol az ügyész, Peter Wright az esküdtek előtt beszámolt a gyilkosságok vérfagyasztó részleteiről. Azt is elmondta: lehetséges, hogy a férfinak bűntársa is volt, aki még most is szabadlábon lehet.

Az ügyész szerint az, ahogyan a gyilkos megszabadult a holttestektől, és hogy az áldozatok mind megfulladtak, azt jelzi, hogy a tettes hadjáratot indított a hozzájuk hasonlók, a fiatal, drogfüggő prostituáltak ellen.

Tagad

Az is Stephen Wright ellen szól, hogy autójáról egy biztonsági kamera felvételt készített azokon az estéken, amikor az utcalányoknak nyoma veszett, egy szemtanú pedig egy, a férfi kocsijához hasonló járművet látott azon a fás területen, ahonnan Annette Nicholls holtteste előkerült.

Egy másik tanú arról számolt be, hogy látta, amint Tania Nicol egy éppen olyan autó ablakán hajol be, amilyen a vádakat egytől egyig tagadó Wrightnak is van. A tárgyalássorozat folytatódik.

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×