Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Madeleine-ügyhöz hasonló eltűnés Spanyolországban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy ötéves kislány tűnt el Spanyolországban a hétvégén, nem messze attól az üdülővárostól, ahol tavaly májusban Madeleine McCann-nek nyoma veszett. Nyomozók szerint nem kizárt, hogy a két ügynek köze van egymáshoz.

Egy ötéves kislány tűnt el a spanyol-portugál határ közelében fekvő Huelva városában. Mari Luz Cortes hazafelé tartott az otthona közelében lévő boltból, amikor nyoma veszett.

A kislány anyja csak két órával a gyermek eltűnésének észlelése után értesítette a hatóságokat. A rendőrök helikopterrel és kutyákkal is keresték a kislányt, de nem találták meg. A nyomozásba a portugál rendőrség is bekapcsolódott, és átvizsgálták a határ portugáliai oldalát.

Egy tanú később arról számolt be, hogy látta a gyermeket egy buszon órákkal az eltűnését követően. Mari egy roma nővel volt, aki rákiabált, hogy maradjon csendben - tette hozzá.

A spanyolországi település 190 kilométerre van attól a portugáliai üdülővárostól, ahol tavaly májusban eltűnt a négyéves brit kislány, Madeleine McCann.

Nyomozók szerint sok hasonlóság van a két eset között. A McCann-család megbízásából dolgozó magándetektívek segítenek a spanyol rendőröknek, hogy megállapítsák, van-e kapcsolat a két gyermek eltűnése között.

A spanyol lány apja ugyanakkor közölte: csupán egy lehetőség az, hogy mindkét gyermeket ugyanaz a pedofilhálózat raboltatta el, de jelenleg nem veszik figyelembe ezt az esetet.