Inforádió

Meghallgatom Élő adás

"Szajha vagy, mert muszlimokkal randevúzol"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Szajhának nevezte a saját édesanyja Diana hercegnőt. Az asszonyt azt háborította fel, hogy a lánya muszlim férfiakkal randevúzik - derült ki a hercegnő halálának körülményeit vizsgáló esküdtszéki tárgyaláson.

Frances Shand Kydd akkor ragadtatta magát erre a "szégyenletes" megjegyzésre, amikor megtudta, hogy Diana hercegnőt gyengéd szálak fűzik Hasnat Khan pakisztáni származású szívsebészhez. A hercegnő annyira megbántódott, hogy két hónappal később bekövetkezett haláláig már nem is beszélt az édesanyjával - vallotta a tárgyaláson Diana egykori főkomornyikja.

Paul Burrell a tárgyaláson beszámolt arról, hogy a hercegnő azt tervezte: hozzámegy szerelméhez. Khan volt Diana életének szerelme, állítja a hűséges komornyik, aki szerint a hercegnő Dodi Fayeddel csak féltékennyé akarta tenni a sebészt.

A rosszízű beszélgetést a hercegnő és az édesanyja 1997 júniusában folytatta, Burrell pedig végighallgatta, mert végig Diana mellett ült a pamlagon. A főkomornyik beszámolója szerint a 2004-ben elhunyt Shand Kydd "félelmetes hölgy" volt, aki gyakran "bántóan erélyesen fejezte ki magát Diana kísérőivel kapcsolatban, különösen olyankor, amikor muszlimokról volt szó".

Burrell csak a vezető halottkém erőteljes nyomására volt hajlandó felidézni szó szerint a beszélgetést. "Szajhának nevezte a hercegnőt, aki mindenféle kib...ott muszlimokkal kavar. Nagyon csúnya dolgokat mondott" - vallotta a főkomornyik.

Az asszony kínos körülmények között vált el Diana édesapjától, akit otthagyott Peter Shand Kyddért. Dianához fűződő viszonya végig nagyon problémás volt, és fogalma sem volt arról, mennyire volt komoly a hercegnő és Khan kapcsolata.