Hatvan év után találkoztak újra a házasok

Infostart
2008. január 15. 05:40
Hatvan év után találkoztak újra egy orosz házaspár. Borisz Kozlov és a felesége, Anna három napig éltek együtt az esküvő után, majd a sors hosszú időre elválasztotta őket egymástól.

Borisz Kozlov és a felesége, Anna több mint hatvan évvel ezelőtt, 1946-ban házasodott össze Borovljankában. A férfit azonban az esküvő után három nappal behívták katonának a Vörös Hadsereghez.

Borisz ekkor megcsókolta feleségét, de nyilván nem gondolta, hogy hatvan évig ez lesz az utolsó hitvesi csók.

Mikor a férfi a visszatért a seregből, azt láthatta, hogy felesége és annak egész családja eltűnt. Mint megtudta, Annát a nép ellenségének kiáltották ki, ezért kitelepítették.

Borisz mindent megpróbált, hogy megtalálja feleségét, de nem járt sikerrel - egészen mostanáig.

Véletlen találkozás

A 80 éves férfi visszautazott arra a településre, ahol felnőtt, hogy virágot vigyen szülei sírjára. Ahogy a férfi kiszállt az autóból, meglepve látta, hogy egy nő áll a régi házuk előtt - a hatvan éve nem látott felesége, Anna volt az.

"Odafutottam hozzá, és azt mondtam: kedvesem, olyan régóta vártam már rád" - mondta a 80 éves orosz férfi.

"Azt hittem, káprázik a szemem. Láttam, hogy egy ismerős férfi közelít felém, és tudtam, hogy ő az. A szívem majdnem kiugrott a helyéről. Sírtam az örömtől" - közölte Anna.

Mint kiderült, szülei újra férjhez akarták adni Annát a kitelepítés után, de a nő ellenkezett. "Azzal fenyegetőztem, hogy megölöm magam, de nélküle nem tudok élni. Az anyám azt mondta, hogy Borisz is megházasodott azóta, és elfelejtett engem, hiszen nem is írt levelet" - emlékezett vissza az idős nő.

Végül kénytelen volt beadni a derekát, és újra férjhez menni, de mint kiderült, Borisz is újból megnősült. "Valóban szerettem másik nőt is, amikor el voltunk választva egymástól, de Anna az életem igazi szerelme" - mondta a 80 éves férfi.