Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szteroiddal tartják magukat formában az énekesek?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Több ismert szórakoztatót kapcsolatba hoztak egy, a New York állambeli Albanyban folyó vizsgálattal: a hatóságok szteroidokkal, teljesítménynövelő szerekkel való visszaélés miatt nyomoznak.

A Times Union című albany lap meg nem nevezett rendőri forrásokra hivatkozva azt írta: Mary J. Blige énekesnő és több rapper, így 50 Cent, Timbaland és Wclef Jean kaphatott, vagy használt teljesítménynövelő szereket, növekedési hormonokat vagy szteroidokat.

A források szerint a bizonyítékok nem mutatnak arra, hogy a hírességek megszegték a törvényt, mégis több orvos, gyógyszertáros és klinika ellen folyik vizsgálat, amelyek elláthatták őket ilyen szerekkel.

A vizsgálatot az albany kerületi ügyész, P. David Soares indította még tavaly szteroidokkal való üzérkedés miatt - ebbe az ügybe keveredtek most a zenészek.

A zenészek hallgatnak


Mary J. Blige szóvivője már nyilatkozott az ügyben, és közölte: az énekesnő sosem szedett illegális szteroidokat, a többi előadó képviselői nem nyilatkoztak.

Az újság azonban úgy tudja, hogy az énekesnő kétféle emberi növekedési hormont kapott, Jentropint és Oxandrolone-t.

P. David Soares több államra kiterjedő nyomozásának központjában az orlandói székhelyű Signature Pharmacy gyógyszerfejlesztő cég áll.

Az ügyben már tíz gyanúsítottat bűnösnek talált a bíróság, nemrég pedig profi sportolókat hoztak kapcsolatba a vállalattal.

A kerületi ügyész szerint a Signature áll annak az üzleti hálózatnak - orvosok és kórházak rendszerének - középpontjában, amelyek illegálisan biztosítottak gyógyszereket ügyfeleiknek, pácienseiknek.

A hatóságok közel egy éve csaptak le a cégre, amelynek tulajdonosai és operátorai várják az ügyükben indított per kezdetét.