Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Előzetes letartóztatásban a 18 éves fiú támadója - galériával

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Előzetes letartóztatásba helyezte vasárnap a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a fiatalembert, aki egy utcai verekedésben bántalmazta azt a 18 éves fiút, aki a verekedés után életét vesztette - közölte a Fővárosi Bíróság sajtótitkársága.

A fiatalkorú, 17 éves fiatalembert azért helyezték 30 napra előzetes letartóztatásba, mert fennáll a veszélye annak, hogy megszökik, elrejtőzik, illetve befolyásolja a tanúkat, vagy megnehezíti az eljárást. Az előzetes letartóztatást büntetés-végrehajtási intézetben kell letöltenie a fiatalembernek.

A bíróság előzetes letartóztatást elrendelő végzése ellen a gyanúsított, védője és törvényes képviselője is fellebbezett, ezért a végzés nem jogerős.

A 17 éves fiatalembert halált okozó súlyos testi sértéssel gyanúsítják.

A verekedés még csütörtökön történt. A 18 éves szakközépiskolás fiú csütörtökön azzal ment haza, hogy a VIII. kerületi oktatási intézmény közelében bántalmazták őt, ezt követően lett rosszul. A szülők rögtön kihívták a mentőket, de mire beértek a kórházba, a fiú elhunyt. Az orvos szakértő megállapítása szerint a halált bántalmazásból eredő koponyaalapi törés okozta.

A nyomozók kevesebb mint 24 óra leforgása alatt megállapították a 17 éves elkövető személyazonosságát, aki pénteken maga jelentkezett a rendőrségen. A fiatalember gyanúsítottkénti kihallgatása során beismerte a bűncselekmény elkövetését. Lapinformációk szerint a támadó küzdősportokban járatos.