Sírjából ásta ki legkedvesebb barátját

Infostart
2008. január 11. 09:45
Nem tudott belenyugodni, hogy legkedvesebb barátja már nincs vele, így Oscar kutya kiásta sírjából Arthur macskát, és megpróbálta újra életre kelteni.

Különös barátság alakult ki Oscar, a másfél éves lancashire heeler, és Arthur, a házimacska között: elválaszthatatlanok voltak, és mindenben segítették egymást.

Ezért történhetett, hogy miután a néhány nappal ezelőtt elpusztult macskát brit gazdája, Robert Bell elásta a hátsó kertben, Oscar kisurrant a házból, és kikaparta néhai barátját sírjából.

Amikor az idős férfi és neje reggel felébredt, a kutya és egykori kedves pajtása egymás mellett feküdtek a macskakosárban, a szobában.

"Oscar éjszaka valahogy kimászott a macskaajtón, nyilván azzal a szándékkal, hogy visszahozza Arthurt. Mivel Arthur nagytestű macska volt, Oscarnak össze kellett szednie minden erejét" - mondta Robert Bell.

"A kutyus végül behúzta Arthurt a kosarába, és mellette aludt el. Arthur szőre teljesen tiszta volt, amikor megtaláltuk: Oscar nyilván lenyalogatta" - tette hozzá a férfi.

A gazdája ismét eltemette a néhai Arthurt, ezúttal már olyan helyre, ahol a kutya nem férhet hozzá.

A család Oscarra is gondolt: újra van játszótársa, a Limpet nevű kölyökmacska.