Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"Sarkozy fukar, hideg, és nőcsábász\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megpróbálta megakadályozni annak a könyvnek a kiadását Cécilia Sarkozy, amelyben volt férjét, Nicolas Sarkozy francia elnököt kemény szavakkal illeti.

A volt francia first ladynek nem sikerült megakadályoznia, hogy kiadják azt a könyvet, amelyben férjét, Nicolas Sarkozyt nőcsábásznak nevezi, és kritizálja moralitását, szülői képességeit, valamint megkérdőjelezi, hogy ő a megfelelő személy a francia elnöki posztra.

A könyvet jegyző újságírónőt, Anna Bittont meglepte, hogy a nő meg akarta hiúsítani a publikálást. Cécilia Sarkozy, aki bizalmasának tartotta a zsurnalisztát, egy végzéssel próbálta megakadályozni a kötet kiadást, mert szerinte annak tartalma "súlyosan beavatkozik" a magánéletébe.

A párizsi bíróság pénteken hoz határozatot az ügyben, így lehetséges, hogy a könyv nem kerül a boltok polcaira, két francia újság azonban már csütörtökön részleteket közölt az írásból, amelyből kiderül, hogyan is vélekedik volt férjéről Cécilia Sarkozy.

Durva

Az idézetek között szerepel olyan, amelyben a volt first lady azzal vádolja párját, hogy rangjához méltatlan agglegényéletet él, például részt vett több, hajnalig tartó karaokepartin.

"Van egy nevetséges oldala. Nicolas nem úgy viselkedik, mint egy elnök. Valóban viselkedési zavara van... kell, hogy legyen valakije, aki rámutat erre. Én 18 éven át ezt tettem, de már nem tudom folytatni. Én vagyok az utolsó, aki képes erre" - mondta Cécilia.

A nő arról is beszélt, hogy a francia elnök fukar, ha pénzről van szó, és senkit se szeret, még a saját gyermekeit sem.

Az idézetek felháborodást keltettek az elnöki rezidencián: az Elysée-palota munkatársai szerint Cécilia sosem mondott ilyesmiket, a nő ügyvédje azonban nem ezen az alapon akarja letiltatni a könyv kiadását, vagyis nem cáfolja, hogy az elnök exneje ilyen kijelentéseket tett.

Szerette

A könyvből nem csak az derül ki, hogy milyen véleménnyel volt férjéről Cécilia Sarkozy, hanem az is, hogy miért vált el az elnöktől - aki nemrég bejelentette, hogy újra házasodni készül - mindössze négy hónappal azután, hogy az hivatalba lépett.

A kötet idézi az elnök volt feleségének egy olyan megnyilatkozását is, amelyből kiderül, miért tartott ki mellette csaknem két évtizeden át. Anna Bitton szerint ez a mondat a szeretet kinyilvánításának lehető legszebb módja: "Õ életem férfija, és én vagyok élete asszonya."

Nem ez az egyelten könyv, amely Cécilia Sarkozyről jelent meg az utóbbi időben. A héten kiadtak egy másikat is "Szakítások" címmel, amely ugyancsak vihart kavart.

Michael Darmon és Yves Derai kötetéből kiderül, hogy állítólag a volt first lady találta ki azt a tervet, amelynek segítségével végül kiszabadultak a Líbiában fogva tartott bolgár ápolónők és a palesztin orvos. Õket azzal vádolták, hogy szándékosan HIV-vírussal fertőztek meg líbiai gyerekeket.