eur:
392.93
usd:
366.53
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

"Sarkozy fukar, hideg, és nőcsábász"

Megpróbálta megakadályozni annak a könyvnek a kiadását Cécilia Sarkozy, amelyben volt férjét, Nicolas Sarkozy francia elnököt kemény szavakkal illeti.

A volt francia first ladynek nem sikerült megakadályoznia, hogy kiadják azt a könyvet, amelyben férjét, Nicolas Sarkozyt nőcsábásznak nevezi, és kritizálja moralitását, szülői képességeit, valamint megkérdőjelezi, hogy ő a megfelelő személy a francia elnöki posztra.

A könyvet jegyző újságírónőt, Anna Bittont meglepte, hogy a nő meg akarta hiúsítani a publikálást. Cécilia Sarkozy, aki bizalmasának tartotta a zsurnalisztát, egy végzéssel próbálta megakadályozni a kötet kiadást, mert szerinte annak tartalma "súlyosan beavatkozik" a magánéletébe.

A párizsi bíróság pénteken hoz határozatot az ügyben, így lehetséges, hogy a könyv nem kerül a boltok polcaira, két francia újság azonban már csütörtökön részleteket közölt az írásból, amelyből kiderül, hogyan is vélekedik volt férjéről Cécilia Sarkozy.

Durva

Az idézetek között szerepel olyan, amelyben a volt first lady azzal vádolja párját, hogy rangjához méltatlan agglegényéletet él, például részt vett több, hajnalig tartó karaokepartin.

"Van egy nevetséges oldala. Nicolas nem úgy viselkedik, mint egy elnök. Valóban viselkedési zavara van... kell, hogy legyen valakije, aki rámutat erre. Én 18 éven át ezt tettem, de már nem tudom folytatni. Én vagyok az utolsó, aki képes erre" - mondta Cécilia.

A nő arról is beszélt, hogy a francia elnök fukar, ha pénzről van szó, és senkit se szeret, még a saját gyermekeit sem.

Az idézetek felháborodást keltettek az elnöki rezidencián: az Elysée-palota munkatársai szerint Cécilia sosem mondott ilyesmiket, a nő ügyvédje azonban nem ezen az alapon akarja letiltatni a könyv kiadását, vagyis nem cáfolja, hogy az elnök exneje ilyen kijelentéseket tett.

Szerette

A könyvből nem csak az derül ki, hogy milyen véleménnyel volt férjéről Cécilia Sarkozy, hanem az is, hogy miért vált el az elnöktől - aki nemrég bejelentette, hogy újra házasodni készül - mindössze négy hónappal azután, hogy az hivatalba lépett.

A kötet idézi az elnök volt feleségének egy olyan megnyilatkozását is, amelyből kiderül, miért tartott ki mellette csaknem két évtizeden át. Anna Bitton szerint ez a mondat a szeretet kinyilvánításának lehető legszebb módja: "Õ életem férfija, és én vagyok élete asszonya."

Nem ez az egyelten könyv, amely Cécilia Sarkozyről jelent meg az utóbbi időben. A héten kiadtak egy másikat is "Szakítások" címmel, amely ugyancsak vihart kavart.

Michael Darmon és Yves Derai kötetéből kiderül, hogy állítólag a volt first lady találta ki azt a tervet, amelynek segítségével végül kiszabadultak a Líbiában fogva tartott bolgár ápolónők és a palesztin orvos. Õket azzal vádolták, hogy szándékosan HIV-vírussal fertőztek meg líbiai gyerekeket.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×